Annonce
Ugeavisen Grindsted

BL Motorservice: Benny startede i en garage

BL Motorservice, Starup, Benny Lauridsen. Foto: Jan Kronvold
Benny Lauridsen startede sit firma, BL Motorservice, i en garage i 2004. I dag sælger og servicerer han havemaskiner til hele landet og der er tre fuldtidsansatte i firmaet.
Annonce

Starup: Der er travlhed i Benny Lauridsens firma, BL Motorservice på Smedebakken 54 i Starup, lige uden for Grindsted.

Der er fuld fart på både salg og service af have og parkmaskiner fra hækkeklippere over plæneklippere og buskryddere til ATV'ere og scootere. Det er især maskiner af mærket Husqvarna, som der sælges mange af, og som Benny Lauridsen betegner som toppen af poppen indenfor havemaskiner af især frontmonterede klippere og robotplæneklippere, som er et af de helt store hit hos BL Motorservice.

Salget af robotplæneklippere er i de seneste år nærmest eksploderet, og det ser ikke ud til at stoppe.

- Vi har solgt Husqvarna robotklippere i fem år. For tre år siden begyndte det rigtig at tage fart. I dag udgør salget af robotklippere en femtedel af firmaets omsætning. Vi sælger dem som regel som pakkeløsninger, hvor vi kommer ud og monterer og gør dem klar. Det gider folk ikke at gøre selv. Sådanne robotklippere kan holde i 10 år uden problemer, når det gælder almindelige parcelhus-haver. Vi sælger maskiner til hele landet, men robotklippere er det hovedsaglig i lokalområdet i en radius af omkring 50 kilometer. Det sker dog i enkelte tilfælde, at vi monterer udenfor, fortæller Benny Lauridsen.

Annonce

Mange ATV'ere

Udover robotklipperne sælger BL Motorservice også rigtig mange ATV'ere. Der sælges både til private og erhvervskunder.

- Der er mange håndværkere og jægere, der køber dem, men også private, der tager dem med ud til deres sommerhuse. På disse maskiner bliver der typisk sat nummerplader på. De kører som traktorer, og der er ingen afgift på disse, fortæller Benny Lauridsen.

Der er to mand ansat på værkstedet hos BL Motorservice, hvor der serviceres alle mærker indenfor havemaskiner og redskaber.

Salget af robotklippere udgør i dag en femtedel af omsætningen hos BL Motorservice i Starup. Foto: Jan Kronvold

- Vi har dygtige folk på værkstedet, da det er vigtigt, at vi kan yde en god service. Kunderne får service og kvalitet her. Og vi sælger kun de varer, som vi selv kan finde på at købe, siger Benny Lauridsen.

Hos BL Motorservice anslår Benny Lauridsen, at 70 procent af salget er til private kunder.

Annonce

Startede i en garage

Benny Lauridsen er uddannet landbrugs- og bygningssmed i 1991. Derefter kørte han som montør i 10 år indenfor service af VMT Trucks og småmaskiner.

- I 2004 startede jeg BL Motorservice i en garage på Parallelvej i Starup, fortæller Benny Lauridsen over en kop kaffe på kontoret på Smedebakken 54.

Benny fik hurtigt gang i sin forretning og flyttede i 2006 firmaet til den nuværende adresse på Smedebakken 4, hvor den gamle landejendom blev restaureret til beboelse.

De mere traditionelle plæneklippere sælger Benny Lauridsen dog stadig mange af. Foto: Jan Kronvold

Året efter blev firmaet hans fuldtidsbeskæftigelse, og det var også i 2007, at han byggede den første hal. I 2013 blev der bygget kontor og butik, mens lageret kom til i 2019, så der i dag er 800 kvadratmeter udstilling, 400 kvadratmeter lager og 150 kvadratmeter værksted.

Benny ansatte den første medarbejder i 2008 og der er i dag tre fuldtidsansatte. Desuden lejer han folk ind efter behov.

- Jeg har nok altid villet være selvstændig, og jeg har altid været glad for at handle, og jeg har aldrig fortrudt, at jeg blev selvstændig. Man former jo selv sin butik, siger 51-årige Benny Lauridsen.

Annonce

Måske en sparringspartner

Det er Bennys plan, at BL Motorservice skal fortsætte som nu, men ikke nødvendigvis være større.

Hos BL Motorservice udgør ATV'ere en stor andel af omsætningen og der er altid omkring 40 maskiner på lager.  Foto: Jan Kronvold

- Måske kunne jeg tænke mig at få en sparringspartner ind på et tidspunkt. Jeg ser, hvad de næste fem år bringer, siger Benny Lauridsen.

BL Motorservice

Benny Lauridsen etablerede BL Motorservice i Starup i 2004.

Firmaet tæller i dag tre fuldtidsmedarbejdere og sælger og servicerer alt i have- parkmaskiner, ATV'ere og scootere.

BL Motorservice ligger på Smedebakken 54 i Starup.

Man kan se mere på: www.blmotorservice.dk

Så har han i øvrigt lige en lille anbefaling til de folk, der kommer og får lavet service på plæneklippere og rotorklippere.

- Jeg anbefaler, at folk kommer, når sæsonen er færdig. De kan ligeså godt få det lavet i november/december, som de kan i april, mener Benny Lauridsen.


Vi har solgt Husqvarna robotklippere i fem år. For tre år siden begyndte det rigtig at tage fart. I dag udgør salget af robotklippere en femtedel af firmaets omsætning

Benny Lauridsen, BL Motorservice
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biffen

Annonce