Annonce
Ugeavisen Grindsted

Bondegårdsis: Sommervarme er lig med hjemmelavet is

Frederik Dahl har i år fritidsjob i eget firma, Nygård Ismejeri og gårdbutik i Krogager. Hans mor, Pia Dahl, hjælper også til i firmaet, selv om hun har andet arbejde ved siden af. Foto: Jan Kronvold
Hos Nygård Ismejeri og gårdbutik i Krogager bliver der i sommervarmen produceret is fire-fem gange om ugen, og flere og flere turister finder frem til ismejeriet.
Annonce

Krogager: Når sommervarmen rammer os, skal vi have is. Masser af is. Og helst af den hjemmelavede slags.

Det mærker familien Dahl på Tingvejen 304, i Krogager, der siden april 2017 har drevet Nygård Ismejeri og gårdbutik, hvor de sælger hjemmelavet is under navnet Bondegårdsis. Den sommer, de åbnede ismejeriet, var ikke speciel god, men alligevel kom de godt i gang. Sommeren 2018 var forrygende, og i år har de heller ikke noget at klage over hos Nygård Ismejeri og gårdbutik.

- Det er ik' så ring' endda, siger Pia Dahl med et stort smil.

Nygård Ismejeri og gårdbutik

Nygård Ismejeri og gårdbutik åbnede på Tingvejen 304 i april 2017.

Ismejeriet producerer is under navnet Bondegårdsis.

Mælken, der bruges til isen, kommer fra egne køer på Nygård.

Gårdbutikken har åbent hver torsdag og lørdag eftermiddag - eller hvis der er nogen hjemme.

Desuden bliver isen solgt i flere butikker i området.

Annonce

Familievirksomhed

Familien består af mor og far, Pia og Peder, og deres tre børn: Caroline på 20 år, Emma på 19 år og Frederik på 18 år.

- Vi får flere og flere nye kunder og mange flere turister. Der har været mere at lave i år, siger Frederik Dahl, der går på erhvervsgymnasiet i Grindsted.

Tidligere var han ansat i Legoland i ferien, men i år har han valgt at blive hjemme og i stedet tjene penge i hans og familiens eget firma.

- Det er meget sjovt, når det er ens eget firma, mener Frederik Dahl, der i denne tid laver is fire-fem i gange om ugen.

Annonce

Over 40 slags

Mælken, som bruges til at producere is med, kommer fra gårdens egne køer, og som noget nyt kan man også købe mælk i den lille gårdbutik.

Familien startede med 12 forskellige slags is, men i dag er det antal vokset betydeligt, og der kommer hele tiden nye til.

- I dag har vi nogle og fyrre forskellige varianter af is, og vi bliver nødt til at finde på noget nyt hele tiden. Heldigvis bliver interessen større og større, siger Pia Dahl.

Da studenterne sprang ud tidligere på sommeren, lancerede Nygård Ismejeri og gårdbutik breezer-is. Det blev et stort hit.

Det går strygende hos Nygård Ismejeri og gårdbutik. På billedet er det Frederik og Pia Dahl med nogle af de mange varianter af is. Foto: Jan Kronvold
Annonce

Mange turister

Under interviewet kommer der et større selskab af turister ind af døren. De er både fra Thailand, København og flere andre steder, og de køber godt ind i den lille butik.

- Det sker nok tre gange om dagen. at der kommer turister og køber is, fortæller Frederik Dahl.

Den lille butik har ellers kun officielt åbent torsdag og lørdag eftermiddag, men er der nogen hjemme, så er butikken også åben.

- Vi har brochurer liggende hos flere bed & breakfast i området og hos Pandekagehuset i Kvie Sø. Ellers er det mest efter mund-til-mund, at vi får kunder, siger Pia Dahl.

Isen fra Nygård Ismejeri og gårdbutik sælges under navnet Bondegårdsis. Foto: Jan Kronvold
Annonce

Nej til nye

Familien Dahl nøjes ikke med at sælge deres Bondegårdsis fra gårdbutikken på Tingvejen.

De kører også ud med den rullende isbod "Iskuglen", som bliver spændt efter bilen.

- Vi kører på dyrskuer, Vorbasse Marked og den slags. Vi kører også meget ud som en dessertløsning til bryllupper, firmafester, fødselsdagsfester og andre festlige lejligheder. Vi har nok været ude med den 15 gange indtil videre i år. Om 14 dage skal vi fire forskellige steder hen på en weekend, fortæller Pia Dahl.

Derud over sælges deres Bondegårdsis i butikker i Ansager, Starup, Nordenskov, Agerbæk og Krogager - og Pandekagehuset i Kvie Sø, der bruger isen til pandekagerne, Vorbasse Kro og Iscaféen i Ho Bugt.

- Der er flere butikker i området, der har spurgt efter vores is, men vi kan ikke levere til flere i øjeblikket. Det er vigtigt, at vi passer de steder vi har, mener Pia Dahl.

Pia og Frederik vurderer, at deres mest populære is er Toffi med havsalt, lakridsis, og nougatis.

- Eskimo-is blev lanceret lige før sommerferien, og folk var så vilde efter at smage den, at de holdt i kø udenfor, fortæller Pia Dahl.

Nu håber familien på Nygård bare, at sommeren 2019 vil vare længe endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce