Annonce
Ugeavisen Grindsted

Brug for autohjælp? Her er Johannes Larsens tips til inden uheldet er ude

Johannes Larsen
80-årige Johannes Larsen kører ud, når nødstedte billister ringer efter Falck Vejhjælp. Her er et par tips til, hvad man selv kan gøre for at være forberedt, hvis uheldet en dag er ude.

Sdr. Omme: En bil der ikke vil starte, er altid en træls situation at stå i. Johannes Larsen kører som selvstændig for Falck Vejhjælp og har mødt mange nødstedte bilister i de 17 år, han har kørt med autohjælp.

Men inden uheldet er ude, er der nogle ting, man selv kan forberede sig på, hvis man en dag står med en bil, der går i stå og ikke vil starte igen.

1 Lær bilen at kende

Ifølge Johannes Larsen er det altid en god idé at lære bilen at kende. Ikke nødvendigvis til mindste detalje, men bare så man har et overordnet kendskab. For eksempel hvis man har en dieselbil med forvarme.

- Der er flere, der ikke ved, at man først skal dreje nøglen, når den gule lampe er gået ud, siger Johannes Larsen.

2 Find krogen

En anden del af det at lære sin bil at kende er at vide, hvor krogen skal sættes fast i tilfælde af, at bilen skal trækkes af sted.

- Mange ved ikke, at bilen har en krog, der skal bruges, hvis bilen skal trækkes. Det er altid en god idé, at vide, hvor den sidder, siger Johannes Larsen.

3 Stop/start - slå det fra

Flere biler har en særlig stop/start funktion, hvor bilen for eksempel stopper, når der holdes for rødt.

Denne funktion er Johannes Larsen dog personligt ikke særlig begejstret for.

- Slå det fra, for det slider for meget på batteriet, lyder det fra ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce