Annonce
Ugeavisen Grindsted

Budgetforlig i Billund Kommune med besparelser

Det bliver fremover dyrere at få sine børn passet i en institution i Billund Kommune. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl
Det har været nødvendigt for de lokale politikere at finde besparelser i budgettet for 2021. Som en konsekvens bliver prisen på en plads i et dagtilbud nu hævet.
Annonce

Billund Kommune: Børnene i Børnenes Hovedstad har stået forrest til at blive ramt af sparekniven. Således bliver det i de kommende år dyrere at få sine børn passet i en af Billund Kommunes daginstitutioner. Det er en af konsekvenserne i det budgetforlig, som blev indgået af byrådets samtlige 25 medlemmer.

Forældrebetalingen vil fremover blive hævet til 24 procent af den samlede udgift. Det betyder, at de forældre, der har børn i vuggestuen eller i børnehaven, kommer til at betale mere for at få deres børn passet, mens de, der har børn i dagplejen, kommer til at betale mindre.

At betalingen for de tre pasningstyper nu bliver ensrettet på 24 procent, kommer til at give Billund Kommune en øget indtægt på 1,1 millioner.

Annonce

Underskud

De lokale politikere har desuden besluttet, at aftalen med Headspace ikke bliver forlænget, hvilket betyder, at Billund Kommune sparer 815.000 kroner om året.

- Det er, fordi vores økonomi er stram. Vi skal ind og lave nogle besparelser og prioriteringer, og det er så en af de prioriteringer, vi er nået frem til, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Hvis budgettet for 2021 holder, kommer Billund Kommune ud af året med et underskud på mellem 45 og 55 millioner kroner.

- Det har vi råd til, når det er en engangsforetagelse, for vi har en kassebeholdning på 350 millioner kroner. Så den økonomiske politik, vi har lagt i årene forud, er med til at gøre, at vi godt kan klare, at vi tager et træk af kassen, siger borgmesteren.

Der blev i budgettet fundet plads til en pulje på en halv million kroner, som skal hjælpe foreningslivet, samt 4,8 millioner kroner til en renovering af Sdr. Omme Multicenter i 2023 og 2024. Også projektet Talent Billund gøres permanent.


Vi skal ind og lave nogle besparelser og prioriteringer, og det er så en af de prioriteringer, vi er nået frem til.

Ib Kristensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biffen

Annonce