Annonce
Ugeavisen Grindsted

Bueskytter investerer i actionspil: - Når man pludselig skal jagte hinanden, så er det lidt sjovere at skyde med bue og pil

Hinnum Hut kan nu tilbyde et nyt spil, "combat archery". Det minder om paintballkrig - bare med almindelige buer i stedet for pistoler og pile med et blødt materiale for enden i stedet for kugler. Privatfoto
Den lokale bueskytteklub kan nu tilbyde det i Danmark ikke særlig udbredte spil "combat archery", som adskiller sig markant fra traditionel bueskydning.
Annonce

Grindsted: De fleste tænker nok på bueskydning som en stillestående sportsgren, hvor pulsen helst skal være så lav som muligt. Sådan har det også hidtil været i Grindsteds bueskytteklub "Hinnum Hut", men nu har klubben anskaffet sig et spil, som virkelig kan give sved på panden.

Spillet hedder "combat archery" og er dybest set paintballkrig bare med almindelige buer i stedet for pistoler og pile med et blødt materiale for enden i stedet for kugler.

Ifølge klubbens kasserer Elisabeth Jensen er spillet ikke i sig selv nyt, men er først nu så småt ved at blive købt ind til nogle af de danske klubber.

- Vi havde nogle repræsentanter med ved et møde i Bueskydning Danmark, hvor der var mulighed for at få demonstreret, hvad combat archery er for noget, og det var herefter, at vi besluttede at investere i spillet, siger hun.

I vinterhalvåret hører Hinnum Hut hjemme i kælderen under Magion, og her bliver hele lokalet inddraget, når det er tid til en "holdkrig" i det nye spil, som har været en del af torsdagstræningen en god håndfuld gange indtil videre.

- De unge mennesker i klubben synes, det er hamrende morsomt og spændende, hvorimod de fleste af de lidt ældre stadig holder sig til det traditionelle bueskydning, siger Elisabeth Jensen, som håber at vække interesse udefra.

Mange synes, det er kedeligt at stå stille og skyde på en skive, men når man pludselig skal jagte hinanden, så er det lidt sjovere at skyde med bue og pil.

Elisabeth Jensen, kasserer i Hinnum Hut

Annonce

Håber på nye gæster

Klubben har købt et større sæt inklusiv store puder til at dække sig bag, og de håber eksempelvis, at personaleforeninger eller folk på polterabend kommer ned og prøver det, og som måske kan være med til at skaffe flere end de nuværende 40 medlemmer i klubben.

- Mange synes, det er kedeligt at stå stille og skyde på en skive, men når man pludselig skal jagte hinanden, så er det lidt sjovere at skyde med bue og pil, siger Elisabeth Jensen.

Hinnum Hut har trods navnet ikke base i Hinnum. Foruden vinteraktiviteterne i Magion har klubben faciliteter ved Billund Lufthavn, hvor der udendørs i sommerhalvåret bliver skudt til måls efter såkaldte "3D-dyr" som supplement til de traditionelle skiver.

Deltagerne går til den, når de er med i det nye actionspil. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Bio: Ugens film i biffen

Annonce