Annonce
Ugeavisen Grindsted

Butiksåbninger gav liv i bymidten

De to indehavere af Sport 24, Kristian Duedahl, til venstre, og Jens Thrane havde travlt på den første åbningsdag i to måneder. Foto: Jan Kronvold
Mandag åbnede Grindsteds butikker igen efter over to måneders nedlukning på grund af corona. Det gav både liv i bymidten og i butikkerne, der var glade for at de endelig kunne åbne.

Grindsted: Siden den 23. december har det ikke været muligt at handle i de fysiske butikker i Grindsted.

Så det var derfor lidt af en festdag, da butikkerne mandag den 1. marts igen kunne byde kunderne indenfor. Dagen var samtidig var den første forårsdag - ifølge kalenderen - i år, og det og butikkernes åbning havde fået folket af huse og ind i bymidten. Allerede fra tidlig formiddag føltes som det som lidt af en myldretid, men måske er det bare fordi vi næsten har vænnet os til tomme gader og lukkede butikker.

Annonce

SkoUniverset

Hos SkoUniverset ligner butikschef Kasper Ståel én, der nærmest er lykkelig over at have fået lov til at åbne butikken igen.

- Det er så rart at have noget at stå op til igen, siger Kasper Ståel.

Det har været to hårde måneder for butikschefen, da dagligdagen har været helt anderledes siden den 23. december.

- Dagens aktivitet har været den daglige gåtur, siger Kasper.

Butikschef Kasper Ståel i SkoUniverset fik hurtigt gang i afspritningsstativet ved indgangen, da butikken åbnede igen. Foto: Jan Kronvold

Han forventer, at der i løbet af ugen kommer mange, der skal have byttet julegaverne, hvilket jo ikke har kunnet lade sig gøre - før nu.

I SkoUniverset må der være i alt 24 kunder på en gang, men det er kun et spørgsmål om tid, at butikken har åbent i Borgergade 16. Indehaveren, Jesper Jensen, flytter nemlig butikken hen i Borgergade 12, hvor Sportmaster tidligere lå.

Og under nedlukningen har Jesper Jensen været i gang med indretningen i den nye butik.

- Jeg kender ikke datoen for flytningen. Kun at det bliver en gang i denne måned. Jeg kan næsten ikke vente på, at vi skal derover i en ny flot butik med en masse nye varer, siger Kasper Ståel.

Annonce

Sport 24

Hos Sport 24 på Nørre Torv var der gang i handler og bytteri lige fra butikken åbnede klokken 10. Der var så travlt, at det kneb for avisens udsendte at få en kort kommentar til den første åbningsdag i to måneder.

Til sidst lykkes det at få medindehaver Kristian Duedahl i tale for en kort bemærkning.

- Det er så sindssyg dejligt, en stor fornøjelse at få lov til at åbne igen, siger han med et stort smil under corona-visiret.

Hos Sport 24 på Nørre Torv er butikken blevet vendt rundt under nedlukningen, og Kristian Duedahl viser her den nye afdeling med Ecco-sko. Foto: Jan Kronvold

Under nedlukningen har de udvendigt fået sat nyt folie på vinduet ud mod Nørre Torv. I selve butikken er der også sket en del.

- Vi har fået vendt butikken rundt og fået indrettet en ny Ecco-afdeling, fortæller Kristian.

Hverken han eller hans partner i Sport 24, Jens Thrane, har ligget på den lade side under nedlukningen.

- Vi har kørt live auktioner hver uge, og mit ønske er, at vi fortsætter med at holde auktioner, men det kræver rigtig meget forberedelse, men det har vist, at folk gerne vil støtte os, siger Kristian.

Der er kommet lidt nye forårsvarer hjem, men de kommende uger kommer der endnu mere hjem.

Hos Sport 24 på Nørre Torv må der være 20 kunder inde på en gang, mens der må være 32 kunder hos Sport 24 Outlet på Trehøjevej.

- Det er lavt sat, men vi vil være på den sikre side, og Trine Råbjerg er coronavagt. Det er hende, der har ansvaret, men vi kan håndtere det, siger Kristian Duedahl.

Annonce

Kontorbutikken

Hos Kontorbutikken i Nørregade 13 har indehaveren, Johnny Hansen, brugt corona-nedlukningen af butikken til at tænke i nye baner.

- Det er dejligt, at vi nu har fået lov til at åbne butikken for private kunder igen. Tiden frem til nu, fra nedlukningen sidst i december, har lært os mange ting. Vi har i perioden hvor butikken har været lukket ned, serviceret vores erhvervskunder på samme måde som hidtil. Vores salg til privatkunder er foregået på den måde, at de bestilte til afhentning i baglokalet, hvilket har fungeret rigtig godt. De ting vi har lært i den forbindelse, vil vi gerne tage med i det fremtidige koncept for Kontorbutikken, hvilket betyder, at vi giver endnu bedre muligheder for vores erhvervskunder og på sigt udbygger vi muligheden for click & collect og direkte levering, siger Johnny Hansen.

Det er nye tider hos Kontorbutikken. Her viser Johnny Hansen en af de varegrupper, nemlig lykønskningskort, der nu forsvinder. Også åbningstiderne er ændrede. Foto: Jan Kronvold

Det betyder konkret, at butikken fremover har åbent mellem klokken 10 og 17 fra mandag til fredag. Lørdag er der lukket.

- Vores telefon og værksted vil fremover åbne allerede klokken 8 på hverdage, og vi har stadig udkørende teknikere, ligesom vi tilbyder reparation på eget værksted, samt fjernsupport til både erhverv og private, fortæller Johnny Hansen.

Også varesortimentet bliver der ændret lidt på. Det vil løbende blive tilpasset, ligesom der vil være varegrupper der forsvinder, mens nye kommer til.

- Butikken er vores ansigt udadtil, så den lukker ikke. Vi har bare gjort os nogle tanker om, hvornår det kan betale sig at holde åbent. Det er noget, som vi har overvejet rigtig længe. De senere år er det blevet mere erhverv, og det skubber vi så lidt på nu, siger Johnny Hansen.


Butikken er vores ansigt udadtil, så den lukker ikke. Vi har bare gjort os nogle tanker om, hvornår det kan betale sig at holde åbent

Johnny Hansen, Kontorbutikken
























Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce