Annonce
Ugeavisen Grindsted

Byrødder på vandet

Byrådsmedlemmerne på vej ud af kanalen, hvor de skulle se på grøden. Foto: Jan Kronvold

12 byrådsmedlemmer besøgte onsdag aften Grindsted Ro- og kajakklub for at høre om grøde i kanalen og ønsker om nyt søsportcenter.

Annonce

Grindsted: Grøden i kanalen fra Vestre Boulevard er så stort et problem for Grindsted Ro- og Kajakklub, at samtlige byrådsmedlemmer havde fået en invitation til at møde frem og se de problemer, som klubben har bokset med i flere år.

12 byrødder havde takket ja til invitationen og var mødt frem i klubhuset på Vestre Boulevard onsdag aften.

- Vi har sendt invitationerne ud på baggrund af grøden og for at I både skulle se problemerne og også høre om vores ønsker til et nyt søsportcenter ved Engsøen, indledte formanden, Gitte Hansen, det lille møde.

Medlemmerne i ro- og kajakklubben har fundet ud af, at grøden er en art ved navn Dyndpadderok, som ifølge naturvejleder Peer Høegsberg er en genstridig art.

- I år har det været rigtig slemt. Så slemt, at vi næsten ikke har kunnet ro. Vi ved godt, at der er kviksølv fra Grindstedværket på bunden, og det er begrundelsen for, at grøden ikke er blevet skåret væk. Vi forstår bare ikke, hvorfor det så kan skæres væk i Kanalbyen. Det er jo det samme vand, sagde Gitte Hansen.

Planerne om et søsportcenter ved Engsøden blev fremlagt for byrådsmedlemmerne. Foto: Jan Kronvold
Annonce

Stoppet i 2008

Grøden i kanalen blev hvert år skåret fra 1973 og frem til 2008, hvor klipningen stoppede.

- Vi fik at vide dengang, at det var på grund af forureningen fra Grindstedværket, og den købte vi dengang, men siden er grøden blevet værre og værre, sagde Keld Toft, der er næstformand i klubben.

- Det er da interessant, at man finder ud af i 2008, at der er forurening, mente Ole Marcussen (Borgerlisten).

Formanden for teknik- og miljøudvalget i kommunen, Per Nyhus (DF) mente, at grødeskæringen blev stoppet i 2008 på grund af økonomi, og at kommunen dengang mente, at grøden ville tilpasse sig.

- Vi havde en sag i udvalget i august, hvor forvaltningen skal undersøge om, der er problemer med kviksølvet. Men måske kan man nøjes med at skære toppen af grøden, så man undgår at røre bunden. Det koster 60.000-70.000 kroner at skære grøden i kanalen, oplyste Per Nyhus.

Ro- og kajakfolket var glade for meldingen fra Per Nyhus om, at der er en undersøgelse i gang.

Ole Marcussen (Borgerlisten), til venstre, og Lars Hansen i forgrunden, mens de øvrige byrådsmedlemmer studerer tavlen, hvor der er fotos af grøden og det nye søsportcenter. Foto: Jan Kronvold
Annonce

Søsportcentret

Klubben informerede også byrådsmedlemmerne om drømmen om et søsportcenter i den vestlige ende af Engsøen. En sag, der er på budget 2018, som byrådet skal kigge på inden længe.

Projektet er to år gammelt, og er et ønske fra både Grindsted Ro- og Kajakklub og Grindsted Sejlklub, men som er tænkt som hele byens klubhus.

De to klubber har haft Michael Riber fra Construxa Nordica/Koncepthal i Grindsted til at arbejde med tingene på frivillig basis, og han gennemgik de foreløbige planer for byrødderne, der fik en hurtig gennemgang.

- Vi har kigget på, hvad de har gjort andre steder, blandt andet i Sdr. Omme og Jels, men vi kommer ikke videre før vi har hørt om politikerne er interesserede i at arbejde videre med det, så budskabet er, om det er den rigtige retning eller om det skal droppes, sagde Michael Riber blandt andet.

- Det lyder som en rigtig god idé, og også at det skal være i den vestlige ende af Engsøen, mente Bjarne Jensen (DF), og der blev nikket til planerne fra de øvrige rundt om bordet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce