Annonce
Ugeavisen Grindsted

Carina Serritzlew er ny leder af museerne i Billund Kommune

Carina Serritzlew er ny museumsleder for Billund Kommunes Museer fra 10.8.2020. Pressefoto
Billund Kommunes Museer har ansat ny og erfaren leder.
Annonce

Billund Kommune: Billund Kommunes Museer har ansat en ny leder. Det er Carina Serritzlew, der kommer til Billund Kommune med erfaring fra en række lederstillinger indenfor kultur og museer.

Hun har blandt andet haft selvstændig konsulentvirksomhed, været direktør for et arkitekturprojekt og arbejdet som museumsleder i Skive samt haft ansættelser på Kvindemuseet i Danmark, Arbejdermuseet og Nationalmuseet samt flere kulturudvalgs- og bestyrelsesposter.

Annonce

Stærk profil

- Vi har i bestyrelsen haft et ønske om at styrke den faglige ledelse med en udviklingsorienteret og stærk faglig leder, der kan forene udvikling med driften af de nuværende aktiviteter og det stærke samarbejde omkring Karensminde. Det er vi sikre på, vi har fundet med Carina Serritzlew som ny leder, siger formand for museets bestyrelse Harry Hansen i en pressemeddelelse.

I Billund Kommune hæfter områdechef for Kultur- og Fritid Rasmus Kaufmann sig også ved Carina Serritzlews stærke profil, som der er brug for i en tid, hvor Billund Kommunes Museer arbejder med store udviklingsplaner samtidig med, at driften af de nuværende aktiviteter skal køre.

- Vi arbejder med udviklingen af et nyt museumscenter ved Karensminde, er på vej med udstillingen om "Spor af Besættelsen" og har et højt aktivitetsniveau, så vi glæder os til at få Carina med som leder og samarbejdspartner, siger Rasmus Kaufmann.


Vi arbejder med udviklingen af et nyt museumscenter ved Karensminde, er på vej med udstillingen om "Spor af Besættelsen" og har et højt aktivitetsniveau, så Vi glæder os til at få Carina med som leder og samarbejdspartner for og til de mange dygtige og engagerede mennesker, der er omkring Billund Kommunes Museer.

Rasmus Kaufmann


- Billund Kommunes museer har både vigtig kulturarv indenfor landbo- og industrihistorie samt turisme at formidle og samtidig visioner om at transformere museet til en moderne museumsattraktion i verdensklasse. En fortsat professionalisering og udvikling af Billund Kommunes Museer vil skabe et vedkommende og levende museum og samtidig bidrage til udvikling af Billunds kulturoplevelser, kommunens sammenhængskraft, identitet og branding. Det er ambitiøst og spændende og en rejse, jeg glæder mig til at være med til som leder sammen med bestyrelse, ansatte og de mange frivillige omkring museet samt en stadig større kreds af aktører af borgere, kulturliv, erhvervsliv og fonde, siger Carina Serritzlew.

Blå bog: Carina Serritzlew

Carina Serritzlew er uddannet cand.mag. i etnologi fra Københavns Universitet og har en diplomuddannelse i forretningsudvikling og ledelse indenfor museer og oplevelsesøkonomi og også uddannelser indenfor museumsformidling og entreprenørskab.

Hun har aktuelt været selvstændig med konsulentvirksomheden Rising Culture and Business.

Inden da var hun blandt andet fra 2012 direktør for The Architecture Projekt, en national kultur- og erhvervsklynge for arkitektur og byudvikling. Og fra 2008 til 2012 var hun museumsleder på Skive Museum og afdelingschef for den kulturhistoriske afdeling på Museum Salling.

Carina Serritzlew bor i Aarhus med sin familie, og hun har første arbejdsdag på Billund Kommunes Museer den 10. august.

Ledelsen af Billund Kommunes Museer har siden 2015 været varetaget af Ole Bisbjerg, der har haft dobbelt lederskab som leder af Billund Bibliotekerne & Borgerservice og Billund Kommune Museer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Landmand jagtede fem sorthvide køer før sengetid

Ugeavisen Grindsted

Hejnsvig Missionshus

Annonce