Annonce
Ugeavisen Grindsted

Corona: Årets juleoptog er aflyst

Der bliver ikke noget juleoptog i Grindsted i år på grund af corona. Til gengæld bliver der masser af andre aktiviteter i midtbyen i julemåneden. Arkivfoto: André Thorup
Som så meget andet i år, så er årets juleoptog i Grindsted nu også blevet aflyst. Der bliver dog masser af aktiviteter i hele julemåneden alligevel.
Annonce

Grindsted: For vist nok første gang nogensinde bliver der i år ikke juleoptog i Grindsted.

Det populære optog skulle have gået gennem byen med FDF orkestret i spidsen søndag den 29. november, men på grund af corona-situationen har Grindsted Handelsstandsforening valgt at aflyse optoget.

- Vi ville ikke sætte foreningerne i gang med at bygge vogne til optoget og så aflyse i sidste øjeblik. I stedet laver vi så mange arrangementer som muligt, men spredt ud over hele december, siger Flemming Elbæk fra Grindsted Handelsstandsforening, der sammen med Johnny Hansen står for juleoptoget og aktiviteterne i julemåneden.

Der er så bare det problem, at julemanden plejer at tænde det store juletræ på Torvet og den øvrige julebelysning i byen, når optoget kommer forbi Torvet.

- Jeg har talt med julemanden og aftalt, at han kommer og tænder træet den 29. november klokken 15, afslører Flemming Elbæk.

Og selv om børn og barnlige sjæle i år må undvære det traditionelle optog, så bliver december fyldt med juleaktiviteter. Faktisk flere end nogensinde før.

Annonce

Fire julehytter

- Vi får fire julehytter, som bliver stillet op på Torvet. Hver weekend frem til jul vil der være aktiviteter i hytterne. Der vil både solgt vafler og gløgg og andre ting, fortæller Johnny Hansen.

Den store postkasse vil også i år blive stillet op, så der kan puttes ønsker i.

- Det er primært hytterne vi satser på i år. FDF orkestret kommer i øvrigt også og spiller i forbindelse med tændingen af det store juletræ, siger Johnny Hansen.

Den 6. december kommer den kendte figur fra Ramasjang på DR, Motor Mille og underholder på Torvet, hvor der bliver sat en scene op.

Den 12. december bliver der sat et telt op til Jesper Lundgaard, der kommer og spiller en julekoncert.

- Julekoncerten er gratis, men man skal have en billet, så der er styr på hvor mange, der deltager, siger Johnny Hansen.

Annonce

Kælkebakke på Torvet

Den sidste weekend inden jul bliver der knald på i midtbyen. der bliver opstillet en kæmpe kælkebakke og en rodeotyr, som man kan prøve kræfter med. Desuden bliver der live-musik med fire bands, som er på vej frem. Den kendte Sherif Haps har også lovet at komme forbi.

- Man kan også prøve juletoget, der kører rundt i byen. Så i stedet for juleoptoget, så bliver der fuld knald på i hele december. Det bliver ikke kedeligt og der vil være noget at komme efter, mener Johnny Hansen.

Det er i øvrigt stadig muligt, at få fat i en af hytterne på Torvet. Det er Flemming Elbæk, der står for den afdeling. Han kan kontaktes for nærmere oplysninger på mail: flemmingelbaek@gmail.com


Vi ville ikke sætte foreningerne i gang med at bygge vogne til optoget og så aflyse i sidste øjeblik. I stedet laver vi så mange arrangementer som muligt, men spredt ud over december

Flemming Elbæk, Grindsted Handelsstandsforening
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce