Annonce
Ugeavisen Grindsted

Corona: Maria blev hjulpet gennem krisen

Coronaen tog også hårdt på frisør Maria Vesti, men er glad for at Flemming Tiro Lund gav hende værktøjer til at komme ud af krisen. Nu er hun selv i gang med at uddanne sig til coach. Privatfoto
Maria Vesti fik et ekstra dunk oven i hovedet, da coronaen kom. Psykoterapeut og hypnoterapeut Flemming Tiro Lund hjalp hende og hun er i dag selv i gang med at blive coach.
Annonce

Grindsted/Kolding: Frisør Maria Vesti var begyndt at gå til behandlinger hos hypnoterapeut Flemming Tiro Lund, da coronaen skyllede i land i det tidlige forår 2020.

37-årige Marias arme var ødelagt efter mange år som frisør og en morgen hun vågnede kunne hun ikke se på det ene øje. Hun havde fået et stressøje

Hendes storebror, Peter Vesti i Filskov,  anbefalede hende at kontakte Flemming Tiro, som gik i gang med at hjælpe Maria.

- Jeg havde hørt, at Flemming var god til den mentale del. Og hvis man slås med noget i forvejen, så er det nemmere at slå én ud af kurs. Man har svært ved at håndtere det, når rygsækken er fuld. Jeg havde fem ansatte i min frisørsalon, der måtte lukke ned på grund af coronaen. Det hele var usikkert og jeg fik det værre på grund af coronaen. Den salon var hele min identitet, og hvis jeg ikke havde den, hvem var jeg så. Det hele var så utrygt og uvist. Hvornår kunne vi lukke op, hvor mange penge ville jeg tabe, jeg følte mig ingenting værd, fordi jeg ikke selv kunne indhente det forsømte på grund af mine skader, fortæller Maria Vesti om den periode i marts sidste år, hvor den første nedlukning af landet kom.

Annonce

Tømt rygsækken

Flemming Tiro fik Maria til at forstå, at coronaen var uden for hendes egenkontrol. Hun kunne ikke gøre noget ved det.

- Jeg kunne ikke selv finde ud af, hvad der trykkede mig. Flemming fik lært mig, at med sådan noget kan man ikke stille noget op. Det er det, som Flemming kan, nemlig at hjælpe til med at få tømt rygsækken. Han leger sig lidt igennem processen på sin egen personlige måde, og han laver sit eget personlige touch hver gang, mener Maria Vesti.

Hun gik hos Flemming Tiro seks gange, og hun var under hele forløbet meget tryg i hans selskab.

- Jeg har stadig kontakt til ham, selv om jeg i dag har fået det godt, og synet på mit øje er langsomt ved at vende tilbage, fortæller Maria Vesti.

Hun ved i dag, at det var troen på sig selv, som hun manglede, og den tro mener hun, at Flemming Tiro har givet hende tilbage.

- I dag tager jeg coronaen meget afslappet. Men coronaen har rystet mange og skabt stor usikkerhed overalt. Vi har ikke kunnet se hinanden, og det er vigtigt med det sociale, mener Maria Vesti.

Annonce

Ældre naboer med i boblen

Af samme grund har Maria og hendes mand valgt at tage deres naboer - et ældre ægtepar - med ind i deres lille boble af mennesker, der kan ses.

- Nu handler det om de ægte værdier for os mennesker, så man kan sige, at coronaen har gjort noget godt i sidste ende, mener Maria.

Hun bor i dag i Kolding og har haft egen salon i Aarhus i 14 år.

- Min salon med fem ansatte kører videre. Men det er ikke bare en frisørsalon. Vi hjælper kunden med at få det indre til at afspejle det ydre, fortæller Maria Vesti.

Og ikke nok med det, så er hun også gået i gang med at tage en uddannelse som coach, hvor hun forventer at være færdig til marts. Desuden er hun også gået i gang med en Disc. uddannelse, som handler om personlige analyser og udvikling.

- Det er efter mine besøg hos Flemming, at jeg har fået lyst til at gå i gang med at tage de uddannelser, fastslår Maria Vesti.


Det hele var usikkert og jeg fik det værre på grund af coronaen

Maria Vesti, selvstændg frisør
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

40 års jubilæum

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce