Annonce
Ugeavisen Grindsted

Corona-offer: By Hviid lukker butikken i Nørregade

Berit Hviid åbnede en kombineret taske- og interiørbutik i Nørregade for fem år siden og flyttede den for to år siden til større lokaler i Nørregade. Det gik nemlig strygende med både butik og med hendes fotovirksomhed. Så kom corona. Arkivfoto: Martin Ravn
Berit Hviid lukker sin butik i Nørregade. Coronatiden har betydet, at der ikke er omsætning nok til at holde en butik åben. Hun åbner i stedet hos det gamle Hapa - en dag om ugen.

Grindsted: Nu sætter corona endnu et trist aftryk midt i Grindsted: Berit Hviids gave- og interiørbutik i Nørregade, By Hviid,  lukker den 1. maj.

- Der er nul omsætning at betale husleje og lønninger til tre plus mig selv for, siger Berit Hviid, der har sagt to af medarbejderne op, mens den tredje, hendes søn Jonathan, fortsat hjælper hende.

Berit Hviid er nemlig på vej videre: Hun flytter butikken ud til det gamle Hapa på Morsbøl Skolevej 1, hvor hun har lejet den længe, hvor der før var tøjbutik. Her vil hun fremover holde åbent hver fredag samt den første lørdag i hver måned. På den måde er omkostningerne skåret ned, så hun regner med at kunne fortsætte.

- Det gik ellers så fint med butikken, og vi havde stigende salg, men alt er gået i stå under corona. Jeg er jo afhængig af, at folk skal i byen og holde fester. Ellers køber de ikke gaver, og folk har været og er meget fornuftige, og det er jo egentlig fint. Jeg kan bare ikke leve af det, siger Berit Hviid.

Annonce

Hver fredag og første lørdag

Hun satser med den nye butiksmodel på at bruge mere energi på sin fotovirksomhed Foto-Grafisk, der også er blevet sat helt tilbage i løbet af coronatiden. Den del vil hun arbejde med hver mandag til torsdag, mens man om fredagen og den første lørdag hver måned kan træffe hende i den nye butik hos det gamle Hapa.


Det gik ellers så fint med butikken, og vi havde stigende salg, men alt er gået i stå under corona.

Berit Hviid


Berit Hviid kalder sit nye sted for et showroom, hvor man kan se et udvalg af de varer, hun har i butikken i Nørregade, samt hente de varer, man har købt gennem web-shoppen.

- Vi kommer til at handle med det meste af det, vi har i butikken i Nørregade i dag. Men ude ved det gamle Hapa bliver der mere tale om et showroom, hvor man kan handle som i dag og selv hente det, man har bestilt på nettet, siger hun.

Annonce

Nye vaner

Berit Hviid havde håbet, at der ville komme gang i butikken i Nørregade igen efter corona, men som hun ser det, har kunderne fået nye vaner:

- Vi har meget loyale kunder, men folk har vænnet sig til at handle hjemmefra, og så må vi bare følge med tiden. Så kan man jo ikke insistere på at have en fysisk butik, siger Berit Hviid, som dog ærgrer sig over at efterlade tomme vinduer midt i Grindsted by.

Berit Hviid skal selv i gang med at male det nye lokale hos Hapa. - Jeg har ikke råd til andet, siger hun. Arkivfoto.

- Jeg har virkelig hylet over det, for jeg har brugt så meget energi på at banke den butik op. Men nu går det ikke længere, siger hun.

Det nye showroom åbner fredag den 7. maj. Indtil da har Berit Hviid travlt med at male og gøre lokalet klar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce