Annonce
Ugeavisen Grindsted

Coronaen ramte hårdt: Derfor har Karin fået optimismen tilbage

Karin Birkekær har aldrig fortrudt, at hun åbnede Bolding Apartments og Birkekær.dk på Boldingvej 11 i Hejnsvig. Foto: Jan Kronvold
2020 var det værste år som Karin Birkekær Lauridsen har oplevet som udlejer af ferielejligheder og i sin brugskunstbutik Birkekær.dk på Boldingvej. Nu ser hun lys for enden af tunnellen.

Hejnsvig: Normalt har Karin Birkekær Lauridsen ja-hatten på og er optimist.

Men den dag Danmark lukkede ned i begyndelsen af marts 2020 var en hård dag for den selvstændige forretningskvinde, der driver Bolding Apartments med udlejning af ferielejligheder og butikken Birkekær.dk på Boldingvej i Hejnsvig, der sælger kunst og kunsthåndværk fra danske producenter.

Alt hvad der var booket i 2020, blev aflyst for hele sæsonen.

Annonce

- Jeg var chokeret og tænkte, at de kan da ikke lukke grænserne. Jeg mærkede en håbløshed og jeg gik i skoven i fem dage og stammede egetræer, fortæller Karin Birkekær.

I juni blev der åbnet for turister, hvis de bookede for seks dage i Danmark. Hos Bolding Apartments blev bookingerne derfor ændret til seks dage til en fair pris.

- Så kom turisterne igen - især tyskerne, og det gik ok i højsæsonen. Der kom dog ikke så mange danskere. Jeg tror, at de i stedet valgte et sted, der var tæt på vand. Men nu kigger vi frem, selv om vi ikke når at hente det tabte ind i år, siger Karin Birkekær.

Hos Bolding Apartments er der fem ferielejligheder, og udlejningen er meget afhængig af Legoland og Lalandia, men de to centre var lukket ned, så Karin Birkekær mener, at 2020 blev det værste i de mange år, som hun har haft ferielejlighederne.

Gentænkte forretningen

Da den værste vrede havde lagt sig, begyndte Karin Birkekær at tænke i andre muligheder for sin ferieudlejning.

- Når der sker sådan noget, må man gentænke sin forretning. Jeg begyndte på langtidsudlejning. På den måde havde jeg en fast indtægt i længere perioder, siger Karin.

Også på andre måder gjorde Karin noget aktivt for ikke at afvikle forretningen, men i stedet udvikle den.

Birkekær.dk er fyldt med kunsthåndværk fra danske producenter. Foto: Jan Kronvold

- Vi gik i gang med at lave nogle forbedringer i lejlighederne. Der blev malet og skiftet nogle paneler, og så har vi fået fire høns, to geder i forbindelse med legepladsen. I forvejen havde vi tre ponyer, fortæller Karin Birkekær.

Der blev også plantet 30 æbletræer. Både for at forskønne området, men også for at de på sigt kan bruge æblerne til noget.

Men nu har Karin igen fået optimismen tilbage. Det skyldes ikke mindst den kampagne, som Billund Erhvervsfremme har søsat i København, hvor Billund Kommune bliver promoveret.

Annonce

Tror på en god sommer

- Her i foråret har der været lidt danskere. Jeg forventer, at vi får en god sommer med både masser af sol og mange gæster. Det tror jeg på. Jeg har allerede fået mange henvendelser fra gæster, der har været her før, og som gerne vil komme igen, fortæller Karin Birkekær.

Også butikken Birkekær.dk, der både er en fysisk butik og en webshop var mærket af coronaen i 2020.

Disse bordskånere i læder er meget populære. Foto: Jan Kronvold

- Der kom meget mere gang i webshoppen og da storcentrene lukkede fik jeg mange kunder i butikken. Både lokale og udenbys, fortæller Karin.

Hun føler sig også bedre rustet nu end det var tilfældet i 2020, da coronaen kom. Det skyldes ikke mindst de værktøjer, som hun fik med i værktøjskassen i forbindelse med sin deltagelse i Billund Erhvervsfremmes "Vækst til erhverv i gadeplan".

- Vi blev bedre rustet til at udvikle og til at tænke ud af boksen, mener Karin.

Annonce

Nyt samarbejde

Et af de nyeste tiltag er et samarbejde med tøjbutikken By Bach, der er gået fra en fysisk butik til en webshop. De varer, som bliver solgt hos By Bach kan afhentes hos Birkekær.dk.

- Det er meget nyt, men for mig handler det om synlighed, siger Karin Birkekær.

Bolding Apartments begyndte at udleje den første ferielejlighed i 2006. Siden fulgte de øvrige fire.

I november 2016 åbnede butikken Birkekær.dk i en nyopført bygning. Butikken er åben torsdag, fredag og lørdag og butikken fungerer også som reception for gæster til lejlighederne.


Når der sker sådan noget, må man gentænke sin forretning

Karin Birkekær Lauridsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Troels Ravn genvalgt

Annonce