Annonce
Ugeavisen Grindsted

Coronahjemsendt: Her er 10 idéer til hvad hele familien kan være sammen om

Gå en tur. Foto: Peder Pan
Her er 10 tips og idéer til, hvad man kan beskæftige sig med, når hele familien er hjemme på grund af coronavirus.
Annonce

Grindsted: I øjeblikket er skoler og institutioner lukket, mange forældre arbejder hjemme eller er sendt hjem og alle sportslige aktiviteter er indstillet på ubestemt tid.

Det giver uden tvivl nogle udfordringer i familierne, hvis ikke tiden kun skal gå med at se tv, spille på computer eller andre spilkonsoller. Men det kan vendes til noget positivt, hvis man rundt om i familierne kan finde noget at være sammen om under krisen.

Vi har her fundet 10 idéer og tips til, hvad man kan give sig til.

Strikke. Arkivfoto
Annonce

Gå ture

En gåtur er en sund måde at være aktiv på.

Når man går, styrker man nemlig både sin krop og sit sind - og så er gåtur noget, alle kan være med til. I høj grad også børnene, der kan have godt af at komme ud og bevæge sig lidt i den friske luft, når de nu ikke kan være sammen med kammeraterne i skolen eller til fritidsaktiviteter.

I Grindsted-området er der mange stier og søer (for eksempel Engsøen eller Tronsøen), som man kan gå tur rundt om - både til lange og kortere ture.

Annonce

Strikke/sy

De fleste – eller mange familier – har lidt garn eller tråd liggende.

Når man nu er hjemme med børnene, kunne det være en god anledning til at lære husstandens yngste at strikke, hækle eller måske sy.

Der findes masser af inspiration og opskrifter på nettet. Har man ikke materialer liggende, kan det købes i garnbutikken Cirkeline eller i Kvickly.

Det er nok især pigerne, som er med på at lære at strikke, men det kunne jo også være, at drengene kunne lokkes til at forsøge.

Brætspil. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen
Annonce

Brætspil

De gamle analoge brætspil er ved at komme på mode igen.

Der er åbnet caféer landet over, hvor man kan spille brætspil, og der er vel ikke meget, der er mere socialt end at sidde rundt om bordet og spille med hinanden.

De fleste husstande har sikkert gamle spil som Ludo, Matador eller andre spil fra en fjern fortid liggende. Og nu er der en god anledning til at støve dem af og samle familien til en dyst.

Det vil styrke familiesammenholdet og give anledning til mange gode grin eller ærgrelse hos taberne.

Læse bøger. Arkivfoto: Eva Hartvig
Annonce

Læs bøger

Der er ikke meget bedre end at give sig i kast med en god bog, hvis tiden og muligheden er til det.

Det kan både være en god gammeldags papir-udgave eller de moderne e-bøger, der kan læses på ens tablet.

Også her kan hele familien være med. De yngste i husstanden har garanteret biblioteksbøger, som endnu ikke er blevet læst, og forældrene har sikkert bøger i reolen, som de endnu ikke har haft tid til at læse – eller bøger, som sagtens kan læses igen.

Det kunne måske også være en god anledning til højtlæsning for hinanden.

Selvom bibliotekterne er lukket, kan man stadig låne e- eller lydbøger, hvis man downloader appen E-reolen til sin smartphone eller tablet.

Tegne og male. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

Tegne og male

Husets yngste er sikkert flittige med papir og farver.

Nu er der mulighed for, at hele familien kan samles omkring bordet og tegne eller male. De fleste har sikkert både farver og papir eller karton liggende til formålet.

Man kan aftale at tegne eller male bestemte ting, eller man kan ligefrem gøre det til en konkurrence, hvor man skal gætte hvad de forskellige tegninger forestiller – hvis der er frit valg. Det kan føre til mange kreative løsninger, som man kan få mange timer til at gå med.

Krydsord eller sudoko. Arkivfoto
Annonce

Kryds og tværs eller sudoku

Det er god hjernegymnastik at løse kryds og tværs eller sudoku-opgaver. Og der er opgaver for både børn og voksne.

Man har måske nogle ugeblade liggende med opgaver i, ellers kan de købes i kiosker eller supermarkeder, der stadig har åbent - eller man kan finde opgaver på nettet, der kan printes ud.

Man kan hjælpe hinanden – på tværs af aldre – og på den måde også være fælles om nogle ting, og samtidig træne sin hjerne.

Puslespil. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce

Puslespil

Noget, som i høj grad også kan samle børn og voksne, er at samle puslespil.

Det skulle undre, hvis man ikke har et eller flere puslespil af forskellige sværhedsgrader liggende i skabe eller på loftet. Så var det måske en idé at få fat i dem og få hældt brikkerne ud på bordet og komme i gang.

Også her kan børn og voksne arbejde sammen om at få fundet de rigtige brikker.

Har man ikke puslespil på lager, kan de købes hos boghandleren eller måske på Gul og Gratis.

Bagning. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen

Bagning

Hvis det er muligt at opdrive gær, vil det være oplagt, at hele familien mødes i køkkenet og i fællesskab bager en kage eller måske en omgang boller.

Mangler man inspiration, er der masser af bageopskrifter på nettet. Mens man står og ælter dej eller rører ingredienser sammen, kunne man få nogle gode snakke, som der ellers ikke er tid til i den travle hverdag.

Forårsrengøring. Arkivfoto: Morten Pape

Forårsrengøring

Foråret er på vej, og når hele familien alligevel er samlet, kunne det måske være en idé at få klaret forårsrengøringen.

Nok ikke den sjoveste beskæftigelse, vil de fleste sikkert mene, men når man er flere om det, er det sure job såmænd hurtigt overstået og vigtigst: Familien er sammen om det.

Gækkebreve. Arkivfoto

Gækkebreve

Påsken nærmer sig, og dermed er det også sæson for at klippe gækkebreve.

Det behøver bestemt ikke kun at være husets yngste, der klipper i papir og skriver små digte, der ender på så mange prikker, som der er i ens navn.

Det kan sagtens være de voksne, der klipper et gækkebrev til deres forældre eller bare venner og familie.

Måske er der udsigt til et påskeæg, hvis ikke modtageren gætter, hvem det er fra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biffen

Annonce