Annonce
Ugeavisen Grindsted

Stig har drømt det meste af livet om at komponere "det store i kirkemusikken": Du kan være med, når han gør drømmen til virkelighed

Vokalias bliver i år suppleret af Grindsted Kirkes pigekor og enkelte instrumentalister, når De 9 læsninger bliver opført den 12. december. Pressefoto
Når Grindsted Kirke slår dørene op den 12. december er det både til De 9 læsninger og til opførelsen af en del af et værk, som Stig Møller har komponeret.

Grindsted: De 9 Læsninger i Grindsted Kirke, en tradition, som har varet i omkring 40 år, får en mindre drejning i år. Det fortæller Vokalias i en pressemeddelelse.

Musikskolens orkester deltager ikke - til gengæld lægges der en større vægt over på koret Vokalias og kirkens egne aktører i form af organist Jens Erik Rugager Kristensen og pigekoret, som dels står for præludium og nogle danske julesange.

Vokalias derimod har fået lov til at supplere sig med udvalgte instrumentalister og vil benytte lejligheden til dels at runde den kendte engelske Christmas Carol-tradition og dels som vanligt at bidrage med et mindre, klassisk værk.

Annonce

Stigs egen komposition

Dirigent Stig Møller har lige siden sin konservatorietid gået med en drøm om en dag komponere en kirkelig messe - og nu er det sket.

Stig Møller kan nu også kalde sig komponist. Ved De 9 læsninger i Grindsted Kirke opføres også en del af et værk, han har komponeret under coronaen. Privatfoto: Aksel Fredensborg

- Messen er det "store" inden for den klassiske kirkemusik - ligesom sonaten og symfonien er det indenfor den verdslige musik. Gennem alle årene i Grindsted har jeg mest arrangeret andres musik, men coronaen har medført det positive, at der blev tid til andet, fortæller han.

Gennem det sidste års tid har han således komponeret sin første messe med fem satser for kor og orkester. Lidt af denne vil blive "afprøvet" ved dette års "De 9 Læsninger" i Grindsted Kirke.

Kort kan musikken karakteriseres som ret klassisk i sin opbygning - blandt andet med original latinsk tekst - men med et nutidigt touch i tonesprog og udtryk.

Koncerten rundes som altid af med "Dejlig er Jorden".

De 9 Læsninger foregår i Grindsted Kirke søndag den 12. december klokken 19.30.

Der er gratis entré - med coronapas.


Gennem alle årene i Grindsted har jeg mest arrangeret andres musik, men coronaen har medført det positive, at der blev tid til andet.

Stig Møller
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Nu bliver der bedre muligheder for at opleve det helt særlige sted: Realdania støtter bygning i populær skov fyldt med kunstværker

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Der er næsten udsolgt til Kandis-koncert

Annonce
Ugeavisen Grindsted

Han har sin gang på fabrik 017: Nu har Bjarne været 25 år hos IFF

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Opdateret med billedhjul: Frisøren ledte vejen sammen med cowgirls og dansende køer - se video fra et længe savnet optog

Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biffen: Premiere på efterfølgeren til Downton Abbey

Ugeavisen Grindsted

Efter storbrand på virksomheden: Brians Renovation vinder igen og skal være med til at gøre Billund grønnere

Ugeavisen Grindsted

Flemming er dybt rystet over resultatet i ny undersøgelse: Der skal ske noget nu

Ugeavisen Grindsted

Læserbrev: Oasen i Grindsted er godkendt som et seniorbofællesskab

Ugeavisen Grindsted

Mandehørm, biler og Gud: Vlado-weekend for fuld udblæsning

Ugeavisen Grindsted

Åbent hus: Kom til forårshygge på Sydtoften 4 og Lindegården

Ugeavisen Grindsted

Hans har arbejdet med fermentering i 40 år: Alle årene har det været på samme fabrik

Ugeavisen Grindsted

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter en halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Ugeavisen Grindsted

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Annonce