Annonce
Ugeavisen Grindsted

Debut: Hyggeskrivning i sofaen blev til en roman

Britt Elsborg Jensen fra Sdr. Omme har netop fået sin debut som romanforfatter. Foto: Jan Kronvold
I slutningen af 2020 udkom Britt Elsborg Jensens debutroman på forlaget Mellemgaard. Det begyndte som et hyggeprojekt, men udviklede sig langsomt til noget større.

Sdr. Omme: Det var en pavestolt Britt Elsborg Jensen, der i slutningen af 2020 stod med sin helt egen bog i hænderne.

Det var romanen Athene, der er Britt Elsborg Jensens debut som forfatter.

Bogen handler om den unge pige, Athene, der som 13-årig mister sin bedste veninde, der begår selvmord efter et seksuelt overgreb. Det fører til stor hævntørst for den unge pige, som ender med at blive seriemorder.

Annonce

Det var faktisk slet ikke meningen, at det skulle blive til en bog. Det var i starten kun notater, som Britt skrev ned, når hun sad i sin sofa om aftenen.

- Jeg har altid godt kunnet lide at skrive i folkeskolen. Det var min dansklærer, der gav mig selvtillid, og jeg sendte straks en bog til hende, da den udkom. Jeg tror hun blev stolt, for hun lagde den ud på Facebook med det samme, fortæller 27-årige Britt Elsborg Jensen.

Men faktisk havde hun ikke skrevet noget siden hun gik i folkeskolen - før hun begyndte at skrive noter på sin bærbare computer.

Hyggeprojekt

- Det startede som ren hygge - mest for at underholde mig selv. Jeg ved faktisk ikke, hvordan idéen til Athene opstod. Men lige pludselig - efter et par år - var der en hel historie. For sjov prøvede jeg at sende manuskriptet til et par forlag, men ventede ikke noget af det. Men forlaget Mellemgaard tog den med det samme. Endda uden mange ændringer og rettelser, fortæller Britt.

Krimigenren har altid fascineret hende, selv om hun faktisk aldrig selv har læst særlig mange krimier.

Romanen om Athene kan også købes hos Britt Elsborg Jensen. Foto: Jan Kronvold

- Men jeg ser rigtig mange krimi-serier, og som regel følger man altid detektivens arbejde på at få ram på forbryderne eller morderne. I min roman er det omvendt. Her følger vi morderen. Jeg synes, at det er frygteligt, at et menneske kan komme helt derud og ende med at blive seriemorder, siger Britt Elsborg Jensen.

Den nyudklækkede forfatter afviser, at det er hende selv som er Athene.

- Det er ren fiktion, men der er ligheder mellem mig og Athene på det personlige plan, siger Britt Elsborg Jensen.

Annonce

Håber på en to'er

Aftalen med forlaget indebar, at Britt selv skulle betale en del af udgivelsen. De penge lånte hun af sin mormor, som desværre gik bort i december. Men hun nåede at få bogen i hænderne.

- Hun var lidt stolt af, at jeg havde skrevet en bog. Desværre nåede hun ikke at læse den, fortæller Britt Elsborg Jensen.

Hun blev færdig med sin debutroman for halvandet år siden. Men hun tvivlede længe på, om den overhovedet var godt nok.

- Jeg tænkte, at jeg er ny til det her, og det kan man nok godt læse. Jeg synes, at bogen starter kedeligt, men når den først kommer i gang, så er jeg godt tilfreds med den, siger Britt.

I øjeblikket går hun og leger med en opfølgning på romanen om Athene, og har allerede skrevet en del noter ned.

- Jeg håber på en to'er, men ved ikke hvornår den kommer, siger Britt Elsborg Jensen.

Romanen Athene er på 234 sider, og den kan blandt andet købes hos Bog & Idé i Grindsted eller på nettet.


For sjov prøvede jeg at sende manuskriptet til et par forlag, men ventede ikke noget af det. Men forlaget Mellemgaard tog den med det samme. Endda uden mange ændringer og rettelser,

Britt Elsborg Jensen, forfatter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce