Annonce
Ugeavisen Grindsted

Debut som forfatter: Malene Klein udgiver krimi

Malene Kleins første bog, krimien "Ved Babylons Floder", kommer på gaden den 9. august. Privatfoto
Malene Klein fra Grindsted sender sin første bog på gaden den 9. august. Det er krimien ”Ved Babylons Floder”, som er første bog i en planlagt serie.

Grindsted: Den 9. august lander der en ny kriminalroman på boghandlernes hylder.

Det er bogen ”Ved Babylons Floder”, som en ung debutant står bag. Det er 33-årige Malene Klein fra Grindsted, der har skrevet bogen, der er første bind i en planlagt serie om politiassistent Maya Winther.

- Bogen startede som et hyggeprojekt, da jeg var på barsel med min ældste datter. Jeg havde læst nogle krimier, som ikke helt levede op til mine forventninger, så jeg gav mig selv en udfordring, nemlig at skrive den krimi, jeg selv gerne ville læse. Jeg har altid haft mange idéer og halvfærdige bøger på lager, men har haft svært ved at skrive dem til ende. Så jeg gik i gang. I begyndelsen var det slet ikke meningen, at den skulle læses af andre, men som tiden gik og plottet tog form, kom jeg i tanke om, at andre måske ville finde den underholdende, fortæller Malene Klein

Annonce

Bogen er baseret på den autentiske beretning om den lille ø Malaga Island ved Maines kyst i USA. En historie, som Malene Klein aldrig før havde hørt om, men tilfældigvis faldt over en dag på nettet.

- Jeg har altid været glad for historie, og her var én, der var både fuld af drama og centreret omkring et lille lokalsamfund, så den fangede hurtigt min interesse. Jeg har researchet grundigt og i mange forskellige kilder med det formål at gøre historien så faktuelt korrekt som muligt, fortæller Malene.

Brutalt mord

Ved Babylons Floder bliver indledt med, at en tidligere PET-ansat findes brutalt myrdet i USA, iscenesat som Edvard Munchs maleri ”Skriget”. Et hold danske efterforskere sendes afsted for at samarbejde med FBI om at opklare mordet. Wonderkid Maya Winther, en ung, ambitiøs og rapkæftet politiassistent med speciale i kriminologisk psykologi, er en del af det danske hold, der er ledet af vicepolitiinspektør Peter Arendt.

Maya er knap trådt ud af flyveren, før hun udfordres og testes af den flotte, karismatiske FBI-agent Jack DeLuca, der ikke har meget til overs for kriminalpsykologi og profileringseksperter. Samtidig kæmper Maya med at tøjle spøgelserne fra sin fortid. Som med mellemrum dukker op.

Efterforskningen tager en uhyggelig drejning, da en person fra efterforskningsgruppen myrdes. Også denne gang er liget og gerningsstedet iscenesat som et kendt maleri, og det står klart for alle, at der er tale om en udspekuleret og intelligent seriemorder, hvis motiv trækker tråde tilbage til et glemt og dystert kapitel i USA’s historie.

Annonce

Skriver på nummer to

- Først bagefter kan jeg se, at jeg ubevidst har skrevet mange af mine egne og min mands personlighedstræk ind i bogens karakterer. Det kan vi godt grine lidt af herhjemme, siger Malene Klein.

Lige nu skriver hun på bog nummer to i samme serie, og har idéer til både en tre’ er og fire ‘er. I mellemtiden skriver hun også på andre projekter, herunder en 2. verdenskrigsroman om en dansk sygeplejerskes oplevelser i Tysk Røde Kors, samt en anden krimiserie der udspiller sig i slutningen af 1800-tallets Danmark.

- Historie er et tilbagevendende tema i alt jeg skriver, da jeg selv finder det utrolig spændende, siger Malene Klein.Bogen startede som et hyggeprojekt, da jeg var på barsel med min ældste datter

Malene Klein
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Den midaldrende Greta

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kommune og region inviterer til borgermøde om Grindsted-forureningerne

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Fagforening støtter fodboldklubber

Ugeavisen Grindsted

Lars Gyldenkrone blev hædret: - For mig er det her på størrelse med at få Ridderkorset

Ugeavisen Grindsted

Ulvetimegudstjenesten fejrer 10-års jubilæum

Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Drop arbejdsmailen og mobilen i ferien

Ugeavisen Grindsted

Atletikklubben Heden har fået tre DM-titler

Ugeavisen Grindsted

Hvad siger du til VR-briller og skærmbesøg i ældreplejen? Formand for ældreråd har nogle betænkeligheder

Ugeavisen Grindsted

Dronningen kommer til Kulturhuset

Ugeavisen Grindsted

8. klasseelever besøgte politikerne på Christiansborg

Ugeavisen Grindsted

Få overblikket: Her er fem ting, du bør vide om vigtig politisk aftale

Ugeavisen Grindsted

Makkerpar opkøber faldefærdige huse i Sdr. Omme og gør dem til attraktive lejligheder: - Jeg finder hele tiden på noget nyt

Ugeavisen Grindsted

Nu kommer Oliver Twist til Grindsted

Ugeavisen Grindsted

Uffe udvider sengebutik i landsby: - Det er mere end fuldtid at passe vores webshop

Ugeavisen Grindsted

Alle pædagoger og ledere har fået ny uddannelse i leg, kreativitet og læring

Ugeavisen Grindsted

Karina Holgersen og drengene giver julekoncert

Ugeavisen Grindsted

Lykke Bertelsen og co. vinder DM-sølv

Ugeavisen Grindsted

Set fra min verden: Alarmklokkerne burde bimle og bamle

Ugeavisen Grindsted

Læs uddrag af ny bog af Grindsted-forfatter: - Øjenkontakten med Josefine skræmmer mig

Ugeavisen Grindsted

Hun er forelsket i de bøger, som andre kalder for ugebladsævl: Hanne skriver om voldtægt og smerte - men det skal ende lykkeligt!

Ugeavisen Grindsted

Roklub har fået ny flydebro

Ugeavisen Grindsted

Modige piger tæmmede ilden

Ugeavisen Grindsted

Advokater bakker op om den internationale testamentedag

Annonce