Annonce
Ugeavisen Grindsted

Den gamle losseplads i Grindsted mere forurenet end antaget

Hvis forureningen på den gamle losseplads syd for Grindsted viser sig at udgøre en risiko for Grindsted Å, vil den blive klassificeret som en generationsforurening. Arkivfoto: Martin Ravn
Det viser sig, at den gamle losseplads syd for Grindsted indeholder i omegnen af 179.000 kubikmeter forurenet jord.
Annonce

Grindsted: En 11. generationsforureningen kan være dukket op i Grindsted.

Det er området ved den gamle losseplads, som frem til 1970'erne blev brugt som deponi til både husholdningsaffald og affald fra byens virksomheder - heriblandt Grindstedværket - som er blevet undersøgt af Dansk Miljørådgivning på vegne af Region Syddanmark, og det er en undersøgelse, der har fået et ganske nedslående udfald.

Man har længe kendt til, at den gamle losseplads også var forurenet, men omfanget af forureningen er større end forventet:

- Grubeområdet er lidt større, end vi havde forventet. Og omfanget af forureningsmængderne er også større. Så der er ingen tvivl om, at vi igen står med en meget stor forureningssag, lyder det fra Jørn Lehmann Petersen (S), der er formand for miljøudvalget i Region Syddanmark, via en pressemeddelelse.

Annonce

Kan blive 11. generationsforurening

Konklusionen i regionens undersøgelse er, at der i et område på hele 32.000 kvadratmeter er store koncentrationer af de såkaldte Grindstedværk-stoffer. I alt vurderer regionen, at området indeholder 179.000 kubikmeter forurenet jord.

- Næste skridt bliver derfor at få undersøgt, om forureningen fra lossepladsen på sigt kan udgøre en risiko for Grindsted Å, siger Jørn Lehmann Petersen i pressemeddelelsen.

Hvis det viser sig, at forureningen udgør en risiko for Grindsted Å, vil den blive klassificeret som landets 11. type-1 generationsforurening.


Næste skridt bliver derfor at få undersøgt, om forureningen fra lossepladsen på sigt kan udgøre en risiko for Grindsted Å.

Jørn Lehmann Petersen (S), formand, miljøudvalget, Region Syddanmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biografen

Ugeavisen Grindsted

Tak er kun et fattigt ord

Annonce