Annonce
Læserbrev

Debat: Der bliver gjort noget ved forureningerne fra Grindstedværket

Annonce

Læserbrev: Det er på tide at vi får ryddet op, skrev Niels Sjøberg i et debatindlæg om generationsforureningerne. Til orientering for Niels Sjøberg og andre bliver der i Region Syddanmark gjort en meget stor indsats for at fjerne følgerne af forureningerne i Grindsted og i Kærgård Klitplantage.

Som det er kommet frem, vil 80-90 millioner kroner over de næste seks år være prisen for at fjerne følgerne af den forurening, der stadig ligger i gruberne i Kærgård. Et beløb som det må forventes, at staten bidrager med.

Hvad angår følgerne af forureningerne i Grindsted, er situationen en anden, da de tekniske løsninger ikke er færdigudviklet. Sikkert er det, at der igangsættes et pilotprojekt ved Grindsted Å, som forventes at kunne danne model for et storskalaanlæg der kan sikre at de miljøfremmede stoffer, der er på vej under Grindsted by, ikke ender i åen. Men denne opgave kræver tid og - når man når dertil - en økonomi som staten må bidrage til.

Som det bliver oplyst fra de sagkyndige, har de forurenende stoffer forladt banegravsdepotet og fabriksgrunden, og disse lokaliteter udgør ikke længere nogen umiddelbar miljø- eller sundhedsmæssig risiko og kan derfor få lov at hvile i fred.

Måske er forventningen en anden, men set i lyset af, at der er op mod 11.000 forurenede eller muligt forurenede lokaliteter i Region Syddanmark, vil det, set fra min stol i regionsrådet, være forkert at bruge et trecifret millionbeløb på en sådan opgave.

Tilbage er at ønske Nils Sjøberg held og lykke med sin mission, samt det møde han har indbudt de syddanske folketingsmedlemmer til den 10. januar.

Bent Olsen, medlem af Regionsrådet (SF). PR-foto: Region Syddanmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Bio: Ugens film i biffen

Annonce