Annonce
Ugeavisen Grindsted

Det kunne ligne en forsmag på kommunalvalget – men på tirsdag kommer Wetche altså ikke og redder de blå

Målmand Christian Wetche havde meget at juble over i lørdagens hjemmekamp mod HC Odense. Med en lang stribe redninger og to scoringer i modsatte ende bidrog målmanden solidt til Grindsteds sejr på 26-22. Foto: John Randeris.
Det blev unødvendigt spændende, da Grindsted GIF lørdag eftermiddag sikrede sig yderligere to point i håndboldens 1. division. De kom i hus i kraft af en sejr på 26-22 over HC Odense. Selvom en sejr på fire scoringer lyder forholdsvist komfortabelt, blev det alt for spændende undervejs.

Grindsted: Det er først på tirsdag, at der er kommunalvalg, men håndboldkampen mellem Grindsted GIF og HC Odense i herrernes 1. division kunne næsten minde om en forsmag på det, der venter: De blå var på forhånd udråbt som favoritter, men til slut endte det med at blive en alvorlig gyser.

Om valget også ender med blå sejr, er af gode grunde uvist, men én ting adskiller med sikkerhed håndboldkampen fra valget: Lørdag eftermiddag var det målmand Christian Wetche, der kom det blå hold til undsætning, da det spidsede til. En sådan luksus skal Stephanie Storbank & Co. ikke budgettere med på tirsdag, for Christian Wetche bor nemlig slet ikke i Billund Kommune og har således ingen indflydelse på det, der skal ske til den tid.

Denne eftermiddag havde han heldigvis masser af indflydelse, og han bidrog derfor godt til, at Grindsted slog HC Odense med 26-22 og dermed bevarer positionen i den bedste halvdel af 1. division.

Annonce

Manglede energi i 2. halvleg

Halvvejs gennem kampen var der ellers ikke meget, der tydede på, at kampen skulle være spændende. Allerede 11 minutter inde i opgøret var Grindsted foran med seks kasser, og det var en stilling, der holdt til pausen. Men i stedet for fornyet energi fik Grindsted-spillerne gummiarm, og inden 2. halvleg var halvfærdig, havde fynboerne hentet føringen og udlignet til 18-18.

2. halvleg af opgøret mellem Grindsted GIF og HC Odense blev lidt rodet. Der blev begået mange tekniske fejl, og så måtte der kæmpes om boldene. Her er Tobias Rasmussen på jagt efter en løs bold. Foto: John Randeris

Havde det ikke været for målmand Christian Wetche, var det endt helt galt. Målmanden holdt gennem hele kampen et særdeles højt niveau, og da det blev alt for spændende, begyndte han også at kyle bolden op i fynboernes mål.

De scorede for Grindsted

  • Bjarne Nybo Jørgensen - 4 mål.
  • Daniel Jørgensen - 4 mål.
  • Frederik Nielsen - 4 mål.
  • Rolf Ravn - 3 mål.
  • Tobias Rasmussen - 3 mål.
  • Hjalmar Andersen - 2 mål.
  • Christian Wetche - 2 mål.
  • Thomas Theilgaard - 2 mål.
  • Anton Rosenkilde - 1 mål.
  • Jakob Villemoes Larsen - 1 mål.

- Vi manglede den samme energi, som vi havde i 1. halvleg, og efter pausen brugte vi for lang tid på at finde samme niveau. Men vi viste også, at da det spidsede til, var vi klar, siger Christian Wetche om årsagen til, at det ikke blev den sikre sejr, som det så ud til ved pausen.

Der var dog ikke tale om, at Grindsted-spillerne allerede i pausen havde den opfattelse, at de to point var hjemme.

Grindsteds Kristoffer Jessen forsøger at komme forbi HC Odenses farligste angrebsspiller, Rasmus Levinsen, der i modsatte ende scorede otte mål mod Christian Wetche. Foto: John Randeris

- Vi har tidligere haft en del kampe, der først blev afgjort i 2. halvleg, så vi vidste godt, at vi skulle vise den samme energi. Der er ikke nogle nemme kampe i 1. division, så vi skal hele tiden holde et højt niveau, og det gjorde vi ikke i 2. halvleg, konstaterer Grindsted-målmanden.

Annonce

Ros til forsvaret

Grindsteds angrebsspil var krampagtigt og fyldt med fejl, og begge de straffekast, som Grindsted blev tildelt, blev brændt. Set i det perspektiv skal man nok bare være glad og lettet over, at det blev til to point, som først kom i hus i kampens sidste minutter, da Daniel Jørgensen to gange steg til vejrs og lod venstrehånden lyne.

Imens holdt Christian Wetche skansen i den anden ende af banen. Målmanden føler også selv, at han spillede en god kamp i målet.

Efter at have været suveræn i 1. halvleg og foran med seks kasser, fik Grindsted gummiarm efter pausen. Opgøret blev derfor unødvendigt spændende. Foto: John Randeris

- Ja, det synes jeg. Men her skal vi også huske at give forsvaret stor ros. Forsvaret tvinger dem til at skyde steder, hvor jeg gerne vil have det, siger Christian Wetche, der gennem sæsonen har været ganske træfsikker, når han har sendt bolden afsted mod målet i den modsatte ende af banen.

Lørdag scorede Grindsted-målmanden to gange, og faktisk er det at ramme målet fra den modsatte ende af banen, noget han konsekvent øver sig i.

Rolf Ravn er en forsvarsspiller, som mange gennem tiden har oplevet at slå sig på. Her er en HC Odense-spiller røget i gulvet. Foto: John Randeris

- Det er bestemt noget, vi træner, for syv-mod-seks-spillet er meget brugt i håndbold, så det skal vi prøve at udnytte. Men det er en sværere øvelse, end mange tror, for der er pres på, og man har kun meget kort tid til det, siger Christian Wetche, der i indeværende sæson har scoret ni gange.

Grindsted skal i næste weekend en tur til Nordjylland for at møde Elitesport Vendsyssel. Næste hjemmekamp er lørdag den 27. november klokken 16, hvor Roskilde Håndbold kommer på besøg i Lynghallen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Under nedlukning var Magion næsten tomt – nu glæder Henrik sig til kampsportscenter og ny efterskole

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Stig har drømt det meste af livet om at komponere "det store i kirkemusikken": Du kan være med, når han gør drømmen til virkelighed

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Se billederne: Prutter, lort og tis - børnene er vilde med Onkel Rejes Julefis

Ugeavisen Grindsted

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Billund Ugeavis

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Ugeavisen Grindsted

Pølsemand Harlys nytårsønske er overdækkede siddepladser på Torvet

Billund Ugeavis

Det vil jeg arbejde for i byrådet

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 5. december

Ugeavisen Grindsted

Annette Lundgaard får plads blandt regionens toppolitikere: Ole Marcussen får plads i to udvalg

Ugeavisen Grindsted

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 4. december

Ugeavisen Grindsted

Se billederne fra den store reception i Magion: Ib Kristensen blev fejret for et liv på 70 år og en borgmestertid på 20 år

Billund Ugeavis

Se, hvem der vandt årets handicappriser

Ugeavisen Grindsted

Coronafrygten har fået Anni til at forlade sit elskede job i børnehaven

Ugeavisen Grindsted

Når Billund Kommune ikke har 250 kroner: Så sørger Filskov Friskole & Børnehave selv for kagemand

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 3. december

Ugeavisen Grindsted

To mænd i varebil har stjålet 30 europaller fra supermarked: Her er det seneste fra politiets døgnrapport

Ugeavisen Grindsted

Grindsteds handelsformand trænger sådan til en julefrokost: - I 2022 må det altså lykkes!

Ugeavisen Grindsted

Skoleeleverne fik et indblik i vejen ind og ud af et misbrug

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 2. december

Ugeavisen Grindsted

DM-hattrick af Siv

Ugeavisen Grindsted

Ny koncert med Michael Falch

Ugeavisen Grindsted

Der er stor efterspørgsel på Majas private lektiehjælp: Under nedlukningen fik hun travlt

Annonce