Annonce
Ugeavisen Grindsted

Donation: Lines hår bliver til parykker til kræftramte

Line har fået klippet halvdelen af sit hår af og doneret til det parykker. Privatfoto

16-årige Line Lilholm Christensen fik klippet 25 cm af sit hår af, så det kan blive til parykker til kræftramte patienter.

Annonce

Hejnsvig: Med hår til langt ned på ryggen var der nok at give af for 16-årige Line Lilholm Christensen, da hun sidste gang var til frisør. Det var der dog også behov for. Hun havde nemlig bestemt, at hun ville donere det afklippede hår til Kræftens Bekæmpelse, så det kan sammensættes til parykker, og til det skulle der bruges mindst 25 cm.

- Det er en tanke, som jeg har leget med det sidste stykke tid, og nu er det gjort. Jeg er virkelig glad for det. Jeg så noget om det i tv-avisen for nogle år siden. Så har vi snakket en del om det herhjemme, og vi havde fundet ud af, at der skulle minimum 25 cm hår til, før det kunne blive brugt til parykker, fortæller Line Lilholm Christensen, som bor ved Hejnsvig.

Hun er lige færdig med to år på Ølgod Efterskole og skal efter sommeren starte på EUX-uddannelsen som landmand ved Kjærgaard Landbrugsskole i Bramming.

- Jeg har altid haft virkeligt langt hår, men halvanden måned før efterskoleopholdet sluttede, besluttede jeg, at jeg gerne ville klippes. Det skulle dog først være efter efterskolen. Når jeg nu skulle have så meget af, så kunne vi ligeså godt donere det væk i en god sags tjeneste frem for at smide det ud, siger Line Lilholm Christensen.

Parykker

Via Kræftens Bekæmpelse kan man donere hår til to virksomheder i Danmark, som syr det sammen til parykker. Der er forskellige krav til håret - blandt andet at det skal være mindst 25 cm langt.

Det donerede hår bliver kun brugt til patienter, der har mistet hår på grund af sygdom, men Kræftens Bekæmpelse kan ikke garanteres, at det er lige præcist er en kræftpatient, der får glæde af en donation.

Når man som kræftpatient mister håret, fordi man får kemoterapi, får man tilskud til at købe en paryk.

Det var hos Salon Nina i Hejnsvig, at Line fik klippet håret af. Privatfoto
Annonce

Selv kræft i familien

Hun har selv medlemmer i familien, som har haft kræft og benyttet sig af muligheden for at få en paryk i en periode, hvor de havde mistet deres eget hår på grund af behandlingen.

- Så det lå lige til for at gøre noget for andre, når vi nu selv har været udsat for det. Det giver en dejlig varm mavefornemmelse at kunne hjælpe andre, selv om det kun er et lille bidrag, jeg har ydet, siger Line Lilholm Christensen, som nu har halvdelen af det hår på hovedet, som hun havde tidligere.

Foruden at blive brugt til velgørenhed er der andre fordele ved det kortere hår:

- Det er dejligt her i varmen, og det koster heller ikke så meget i shampoo, så det er også rart, siger Line Lilholm Christensen.

Så ryger håret af - 25 cm - cirka halvdelen af Lines hårlængde. Privatfoto
Slut. Line med 25 cm kortere hår. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce