Annonce
Ugeavisen Grindsted

DSG Fugen: Dannys nye firma klarer fugearbejdet

Danny Glad fra Grindsted er blevet selvstændig med firmaet DSG Fugen, hvor han udfører alle former for fugninger. Foto: Jacob Schultz
Danny Glad har etableret sit eget firma, DSG Fugen, hvor han tilbyder alt fugearbejde ved døre, vinduer og på badeværelser. Derved får han mulighed for at hjælpe til med familiens to plejebørn.
Annonce

Grindsted: Hos familien Glad på Hørlycks Allé 9 er børnene de vigtigste.

De er faktisk grunden til, at faderen i huset, Danny Glad, så småt begyndte at etablere sit eget firma, DSG Fugen, sidste år.

For han og hustruen Tina har – udover deres egne tre børn – også to små plejebørn på to et halvt og halvanden år. Ved at være selvstændig kan Danny selv tilrettelægge sin tid, så han kan hjælpe med plejebørnene, når der er behov for det.

- Jeg startede lidt sidste år, da vi kun havde et plejebarn. Så fik vi et mere, og så gik det lidt i stå med firmaet. Det er først her i foråret, at jeg er begyndt igen med at slå det op på Facebook, fortæller Danny Glad.

Men han og fruens hovedbeskæftigelse er de to plejebørn, og nogle ting er de nødt til at være to til.

Danny Glad

Danny Glad er 46 år og oprindelig fra Skanderborg.

Er gift med Tina, der er tidligere dagplejer.

Parret har tre børn på 17, 15 og 12 år og to plejebørn på 2,5 og 1,5 år.

Danny Glad står bag firmaet DSG Fugen, som blev etableret i 2019, men først er kommet rigtig i gang i foråret 2020.

Man kan se mere på DSG Fugen på Facebook.

- Derfor skal firmaet holdes på et rimeligt plan, men der er hurtigt kommet godt gang i tingene, fortæller Danny Glad.

I sit firma klarer Danny Glad alt fugearbejde med gummifuger omkring døre og vinduer – ude og inde – og fugning i badeværelser. Det er både udskiftning af gamle fuger og helt nye fuger.

Annonce

En god finish

Det er hovedsagelig private, der indtil videre har ringet efter Danny Glad, når de har fået sat nye vinduer eller døre i eller fået lagt nye fliser på badeværelset. Men enkelte tømrermestre har også fået øje på Danny Glad.

- Tømrere bruger også fugefolk, så de selv kan komme videre, når de har fået sat vinduer og døre i, siger Danny Glad.

Han har fået konkrete forespørgsler fra både Fyn og Sjælland, men det har han sagt nej til, da arbejdet helst skal ligge inden for en times kørsel fra Grindsted.

Der er flere grunde til, at Danny Glad har kastet sig ud i fugearbejde. Den ene er, at han godt kan lide, at der er en god finish på arbejdet, så man kan se, at det er færdigt og at det ser pænt ud. Desuden var det forholdsvis nemt at komme i gang med. Det krævede kun en varebil, en el-fugepistol og noget gummifuge.

- Så passer det her bedre ind i vores liv, hvor vi i princippet står for et plejebarn hver. Derfor er Tina også inde over fugefirmaet, hvor hun passer kalenderen og Facebook. Det fungerer godt, mener Danny Glad.

Annonce

Rustfri klejnsmed

Fugemesteren fra Grindsted har det rigtig godt med at arbejde for private. Det er nemlig som regel overskuelige projekter og det er vigtigt for ham, at han overholder aftaler.

På grund af familiens to plejebørn passer det Danny Glad og hustruen Tina rigtig godt, at han nu er blevet selvstændig, så han selv kan planlægge sine dage. Foto: Jacob Schultz

- Jeg kan jo ikke vide, hvor det bærer hen. Lige nu har jeg nok inde til det næste stykke tid, og der kommer løbende nye ordrer ind. Men jeg tager det, som det kommer og vil ikke afvise, at jeg skal have en mand mere på et tidspunkt. Jeg skal bare selv kunne følge med, siger 46-årige Danny Glad.

Han er faktisk ikke murer, men derimod udlært rustfri klejnsmed, og har tidligere været i byggebranchen, hvor han har fået lært at fuge.

Han er født i Skanderborg og kom til Grindsted, da han skulle i 6. klasse. Det blev Vestre Skole, som han forlod efter 9. klasse, hvor han kom i lære hos det daværende Midtjysk Kleinsmedie, hvor han blev udlært i 1995. Derefter har han arbejdet forskellige steder, senest som servicemontør hos Baytech i Hejnsvig.

- Tina er tidligere dagplejer, og hun i et stykke tid talt om, at kunne være spændende at få plejebørn. Så det har ligget i kortene, at det var den vej, som vi gerne ville. Vi fik det første plejebarn i 2018 og det betød, at vi måtte bygge til vores hus. Det er et arbejde, for der skal udvikles på børnene, men det giver også meget tilbage, mener Danny Glad.

Ægteparrets egne tre børn på 17, 15 og 12 år deltager også aktivt i pasningen af de to mindste i husstanden, når de er hjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Bio: Ugens film i biffen

Annonce