Annonce
Ugeavisen Grindsted

Efter 52 år fik Ove sin første motorcykel tilbage

Ove Iversen købte på sin 18-års fødselsdag en to-cylindret 100 kubik Yamaha. som han solgte igen efter et år. Nu har han fundet motorcyklen og købt den tilbage efter 52 år. Foto: Jacob Schultz
Da Ove Iversen i 1969 var 18 år, købte han sin første motorcykel, en Yamaha 100 kubik. Efter 52 år har 70-årige Ove nu købt motorcyklen tilbage, og den har stadig den originale sorte nummerplade.

Vesterhede: Somme tider har ting det med at køre lidt i ring.

Sådan er det også gået for Ove Iversen i Vesterhede, der netop har fået sin motorcykel tilbage efter 52 år.

Historien begynder i 1969, da Ove Iversen skal have sin første motorcykel. Det var en stor dag, da han som 18-årig kunne købe en motorcykel - og så endda en helt ny.

Der sidder den originale nummerplade på Ove Iversen første motorcykel. Foto: Jacob Schultz

Det var en helt ny tocylindret Yamaha 100 kubik, der havde en tophastighed på 110 kilometer i timen, der kostede 3300 kroner - med nummerplade.

- Jeg købte den hos Vejle Cykelcentral. Jeg ville ellers have haft en Tomos Sport, men sælgeren fortalte, at Yamaha'en var 400 kroner billigere. Den havde de dog ikke hjemme, så jeg fik den ikke på min fødselsdag den 20. marts, men først den 1. april - for 52 år siden, fortæller Ove Iversen, der netop er fyldt 70 år.

Han solgte allerede den lille motorcykel efter et halvt år, da han ville have en større motorcykel.

- Jeg fik kun kørt 7.500 kilometer på den, fortæller Ove.

Annonce

Fandt motorcyklen

Så spoler vi tiden 48 år frem - til 2017 - hvor han sammen med en kollega fra Vorbasse tog til veteranstævne i Tørskind Grusgrav.

Der fik han øje på en lille blå motorcykel.

- Da jeg kom nærmere kunne jeg se, at det var min gamle motorcykel, der stod der. Og så med den originale sorte nummerplade. Jeg kom i snak med manden, og tilbød at købe den for 10.000 kroner på stedet, fortæller Ove Iversen.

Manden ville dog ikke sælge motorcyklen, men Ove gav ham sit visitkort og bad ham ringe, hvis han fortrød.

Gammel kærlighed ruster aldrig, siges der, og Ove Iversen er glad for at have fået sin motorcykel tilbage. Foto: Jacob Schultz

Året efter - altså i 2018 - mødtes de igen i Tørskind Grusgrav, og Ove Iversen tilbød at købe den lille motorcykel for 15.000 kroner. Men manden ville stadig ikke sælge Oves gamle motorcykel.

- For en måned siden ringede manden så og fortalte, at han havde købte en større motorcykel. Konen havde i den forbindelse forlangt, at han skulle sælge den en af dem. Det endte med, at jeg købte min gamle motorcykel tilbage for 20.000 kroner, fortæller Ove Iversen.

Så nu er den lille Yamaha kommet tilbage til den oprindelige ejermand.

Annonce

Ikke til lange ture

- Jeg fik den i sidste uge. Det er ikke planen, at jeg skal køre lange ture på den, og den skal stå indenfor, siger Ove, og kigger kærligt på den lille blå maskine, der godt nok har fået patina med årene, men som stadig kan starte og køre som for 52 år siden.

Det var nu ikke fordi Ove havde ledt efter sin første motorcykel, som han faktisk troede var død og begravet for længst.

- Jeg er da glad og tilfreds med, at jeg nu har fået min første motorcykel tilbage, siger Ove Iversen, der lige snupper en tur på motorcyklen for at vise, at den stadig kører som en drøm.

Det bliver nu nok mest han prægtige motorcykel af mærket Harley Davidson årgang 1970, som han fortsat vil køre mest på. Den bliver dog kun luftet i godt vejr - og når Ove har tid - som han siger.


Da jeg kom nærmere kunne jeg se, at det var min gamle motorcykel, der stod der. Og så med den originale sorte nummerplade

Ove Iversen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Konfirmationsliste

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce