Annonce
Ugeavisen Grindsted

Efter seks begravelser: Nu støtter Anjas hundesalon Knæk Cancer

Anja Lerbæk Hansen har nok at se til i hundesalonen mellem Grindsted og Hejnsvig. Her får hendes egen bomuldshund Maggie er tur på briksen. Foto: Martin Ravn

I Hundesalon Lerbæk går ti kroner fra salget af godbidder til Knæk Cancer. Indehaver Anja Lerbæk Hansen har mistet flere familiemedlemmer og bekendte til kræft.

Annonce

Grindsted: Sidste år var Anja Lerbæk Hansen til fem begravelser. For halvanden måned siden mistede hun igen en god bekendt.

Så besluttede hun at gøre noget. Den 31-årige indehaver af Hundesalonen Lerbæk besluttede, at hun ville donere et beløb til Knæk Cancer. Hver gang en kunde køber hundegodbidder for 100 kroner, lægger Anja Hansen 10 kroner til side. Det er ikke blevet til så meget endnu, for hendes kampagne gik først i gang midt i december, men hun er godt tilfreds og planlægger at lade initiativet køre hele året indtil Knæk Cancer ugen i efteråret.

- Mange andre end mig er berørt af kræft. Det kan jeg jo høre, når jeg taler med kunderne. Alle er tæt på nogen, siger hun.

Jeg var selv til fem begravelser sidste år og har lige mistet en god bekendt.

Anja Lerbæk Hansen
Anja Lerbæk Hansen elsker at være sammen med hunde, her har hendes egen Molli listet sig ind i salonen. Foto: Martin Ravn
Annonce

Salonen

Anja Lerbæk Hansen flyttede sidste år sin hundesalon hjem til privaten på Ribe Landevej, hvor hun bor sammen med sin mand Jimmy Jensen og tre hunde. Faktisk var det en af Anjas egne hunde, der gav hende smag for arbejdet med hunde. Hun fik for nogle år siden en bomuldshund, og så var der ingen vej udenom at lære pelspleje til bunds. Hun havde ingen uddannelse ud over gymnasiet, men det blev der med tre års læreplads i Bredsten Hundesalon lavet om på. Siden har Anja Hansen arbejdet som hundefrisør. Først i Filskov og siden sidste sommer mellem Grindsted og Hejnsvig.

- Det er et fedt job. Man skal bare være forberedt på, at hundene ikke ligefrem kaster sig i favnen på en og elsker en. De ved godt, at der foregår noget andet hos mig end hjemme. Måske bliver de kun børstet hver tredje måned, når de kommer her. Så det er lidt som at komme til dyrlæge. Men de fleste er glade for mig bagefter, fortæller hun med et smil.

Anja Hansen er begyndt at sige nej til de helt store hunde, da de er for tunge at håndtere alene. Men ellers er det alle typer af hunde, hun klipper, trimmer, vasker og klipper negler og tjekker ører på.

- Jeg har ingen favoritracer. Bare de er søde og rare, siger hun.

Anja Lerbæk Hansen flyttede sidste sommer sin salon hjem til Ribe Landevej. Her går det godt. Foto: Martin Ravn
Annonce

Alle kan gøre noget

Siden Anja Hansen gik i gang med sin Knæk Cancer-aktion, er der kommet 140 kroner i kassen. Det er fint, synes Anja, som ikke har sat næsen op efter den store donation. Det er mere det at gøre noget, der betyde noget for hende.

- Alle kan gøre noget. Alt tæller. Nu ser vi, og så supplerer jeg selv med et beløb sidst på året, siger hun.

Anja Lerbæk Hansen har mistet så mange til kræft, at hun nu samler ind til Knæk Cancer-ugen i efteråret. Foto: Martin Ravn
10 kroner går til Knæk Cancer hver gang, en kunde køber for 100 kroner. Foto: Martin Ravn
Anja Lerbæk Hansen begyndte for alvor at interessere sig for hundens pelspleje, da hun fik en bomuldshund. Foto: Martin Ravn
I hundesalonen kan hundene både blive vasket og klippet. Maggie er ofte med. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Bio: Ugens film i biffen

Annonce