Annonce
Ugeavisen Grindsted

Efter ulykke: Nathja klarer både vinhandel, restaurant og fire børn

33-årige Nathja Kampmann Jacobsen har nok at se til i øjeblikket, hvor hun både passer vinhandel, restaurant og hendes og Morten Kampmann Jacobsens fire børn. Foto: Jan Kronvold
Siden Morten Kampmann Jacobsen blev kørt ned den 5. februar har hans kone, Nathja, stået for parrets vinhandel, restaurant Den Lille Pingvin og fire små børn.

Grindsted: 33-årige Nathja Kampmann Jacobsen har i de seneste par uger haft rigtig meget om ørerne.

For siden den 8. februar har hun både passet Skjold Burne Vinhandel i Vestergade, restauranten Den Lille Pingvin i Jernbanegade og ikke mindst fire små børn på et, to, tre og fire år.

Årsagen til det er, at hendes mand, Morten Kampmann Jacobsen, fredag den 5. februar blev kørt ned af en bil, da han var på vej hjem fra arbejde på sin cykel. Han kom slemt til skade, selv om det ikke så sådan ud i starten.

I første omgang troede parret nemlig ikke, at der var sket noget særligt - udover at Mortens cykelhjelm var flækket, og han havde en smule ondt i ryggen.

- Vi var ved at spise, da Morten kom hjem. Han fortalte, at han var blevet kørt ned af en bil. Han var lidt chokeret, men han kunne godt gå på det tidspunkt. Vi troede ikke, at det var så alvorligt, fortæller Nathja.

Efter aftensmaden badede de børnene sammen, og derefter lagde Morten sig ind på sofaen.

- Så begyndte han at kaste op, og han kunne ikke gå lige og faldt om. Så kørte hans mor ham til sygehuset i Esbjerg, fortæller Nathja Jacobsen.

Annonce

Skade i lænden

Morten Jacobsen blev udskrevet om lørdagen, men da han kom hjem kunne han hverken holde på vand eller afføring, og han blev derfor hentet af en ambulance og kørt tilbage til sygehuset i Esbjerg.

To MR-skanninger viste, at Morten havde pådraget sig en skade i lænden, men lægerne turde ikke operere, da Morten tidligere er blevet opereret for en diskusprolaps på samme sted. I stedet skal han i gang med et længere genoptræningsforløb.

Indtil videre er det Nathja Kampmann Jacobsen, der passer Skjold Burne Vine Grindsted, som hun driver med sin mand, Morten. Foto: Jan Kronvold

Så det var fra den ene dag til anden, at den unge kvinde selv skulle klare alle de ting, som de ellers havde været to om.

- Vi måtte jo finde ud af det med butikken og restauranten, som dog kun er åben for takeaway i øjeblikket. Så får jeg god hjælp af min mor og min svigermor med børnene, siger Nathja.

Rent fagligt ved hun lige så meget om vin som Morten, da hun også har en baggrund i restaurationsbranchen.

Annonce

Fra Randers

Nathja er født i Randers, og hun kom sammen med familien til Hejnsvig, da hun var 12 år. Som 16-årig kom hun i lære som tjener på Hotel Propellen i Billund.

- Jeg er vokset op i restaurationsbranchen. Jeg har aldrig kendt til andet. Jeg har altid syntes, at det var fantastisk at give folk en god oplevelse, så de kunne gå glade derfra, fortæller Nathja Jacobsen.

Hun arbejdede i alt 10 år på Hotel Propellen - af to omgange. Ind i mellem har hun også arbejdet på Hotel Opus i Horsens, Munkebjerg Hotel i Vejle og Hotel Svanen i Billund.

Efter overstået barsel med parrets yngste barn blev Morten og Nathja enige om at satse stort på vinhandlen og restauranten, som de begge skulle leve af.

- Heldigvis er det ikke den mest travle sæson lige nu, så jeg har tid til at sætte mig ind i tingene, mener Nathja.

Annonce

Stærk i vine

Det lyder dog til, at Nathja er godt inde i vinens verden, da et par kunder under avisens besøg i vinhandlen får gode råd og tips med på vejen efter køb af vine.

- Jeg synes, at det er hyggeligt, og jeg kan rigtig godt lide det. Jeg er stærk i vine. Det interesserer mig meget, og når der kommer nye vine hjem, sætter jeg mig ind i, hvad det er for en størrelse, og hvilken familie der står bag. Det, synes jeg, er spændende. Morten er til gengæld god i spiritus, fortæller Nathja Jacobsen.

Det er uvist, hvor længe Morten Jacobsens genoptræningsforløb kommer til at vare, men når han er tilbage, er det parrets plan, at de begge skal passe både vinhandel og restaurant. Dog er det meningen, at Morten skal ud og have fat i områdets virksomheder.

Men indtil videre klarer Nathja tingene selv - med hjælp fra Morten over telefonen.


Heldigvis er det ikke den mest travle sæson lige nu, så jeg har tid til at sætte mig ind i tingene

Nathja Kampmann Jacobsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce