Annonce
Ugeavisen Grindsted

Elfirma vinder Rødder og Vinger-prisen: Får ros for sine mange lærlinge

Robert Terkelsen (V) har netop overdraget prisen til de tre medejere: Bo Krolykke, Henrik Terp Kristensen og Bent Kristensen. Foto: Benny Baagø
Knud Jørgensen Els tre medejere modtog fredag et diplom, en lille bronzeskulptur og 10.000 kroner. Virksomheden har fået årets Rødder og Vinger-pris fra Billund Kommune.
Annonce

Grindsted/Billund: Knud Jørgensen El, der har to af sine afdelinger i Grindsted og Billund, har fredag vundet årets Rødder og Vinger-pris, en social virksomhedspris.

Knud Jørgensen El får især prisen for sit arbejde med lærlinge. Ud af godt 30 håndværkere har virksomheden syv lærlinge – herunder tre voksenlærlinge. Samtidig er virksomheden gået forrest under coronakrisen og har åbnet dørene for ledige, der har haft brug for et praktikforløb for igen at få fodfæste på arbejdsmarkedet. I alt har cirka ti unge en lærlinge- eller praktikplads i virksomheden i øjeblikket, fortæller de tre medejere.

Prisen blev uddelt af Robert Terkelsen (V), der er formand for voksenudvalget i Billund Kommune. Den blev uddelt på Granvej 2, hvor Billund Boligforening er ved at bygge 120 lejligheder, og hvor Knud Jørgensen El er i gang med el-arbejdet. I Billund bliver der bygget meget, og byggeriet på Granvej er kun ét af to store byggerier i byen, hvor Knud Jørgensen El er i gang.

Annonce

Praktik på efterskolen

Martin Madsen og Casper Donslund er to af lærlingene i firmaet. Mens Martin Madsen efter fire år snart er færdig, har Casper Donslund været lærling i to et halvt år. Ellers er deres historier meget lig hinanden: De kom i erhvervspraktik i el-firmaet, mens de gik på efterskole, fik smag for elektrikerarbejdet og søgte derfor en læreplads i firmaet, som de fik nærmest uden videre.

De roser Knud Jørgensen El for, at de har fået så meget ansvar. Allerede som skolepraktikanter trak de selv ledninger, og de har begge også hurtigt fået muligheden for at køre ud til egne kunder i egen firmabil.

Martin Madsen, til venstre, har været lærling hos Knud Jørgensen El i fire år og er snart færdig. Casper Donslund har været i firmaet i to et halvt år og arbejder i øvrigt for tiden på byggepladsen i Billund. Foto: Benny Baagø

Begge har også overvejelser om at læse videre som el-installatør. Det overrasker ikke en af Knud Jørgensen Els medejere, Bent Kristensen, for han oplever, at det er forholdsvis få af lærlingene, der efterfølgende bliver ansat. De fleste læser videre. Det vælger han at se som et tegn på, at firmaet uddanner dygtige lærlinge.

Annonce

Corona satte sit præg

Prisuddelingen var præget af coronasituationen. Der var kun få gæster, og hver person fik sin mad i egne papæsker. Da det foregik inde i en af de bygninger, der er ved at skyde op på Granvej, så havde deltagerne masker på.

Baggrund om den sociale virksomhedspris

  1. Billund Kommunes voksenudvalg uddeler hvert år den sociale virksomhedspris - også kaldet ”Rødder og Vinger” - til en virksomhed, som har gjort noget særligt.
  2. Med prisen følger en bronzestatue, som kunstner Jørgen Lisborg har skabt, samt 10.000 kroner.
  3. Rødder og vinger-prisen er tidligere gået til Rønhoffs Hundepension & Træningscenter (2019), Hatting Ornestation Billund (2018), Sanistål (2017), Stansomatic (2016), Brians Renovation (2015) og Zebicon (2014).

Medejer Bent Kristensen fortæller, at de som ejere er glade for den anerkendelse, som prisen er udtryk for, men virksomheden har som sådan ikke gjort noget særligt i det seneste år. Han fortæller, at han har været i firmaet i 18-19 år, og i al den tid har virksomheden sat en ære i at have mange lærlinge og at kunne give unge en praktikplads. Også selvom det ikke altid kan betale sig:

- Nogle gange bruger vi mere tid på en af de unge, end vi får ind igen, siger Bent Kristensen, der synes, det er vigtigt, at give de unge en chance.


Vi har altid gjort det.

Bent Kristensen om at have unge som lærlinge eller i praktik
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce