Annonce
Ugeavisen Grindsted

Færre virksomheder gik konkurs i 2020

Martin Thorborg er administrerende direktør i firmaet Deniro, som netop har undersøgt antallet af konkurser blandt danske virksomheder i 2020. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix)
Virksomhederne i Billund Kommune klarede sig godt sidste år, selvom coronakrisen rullede hen over landet. Faktisk var antallet af konkurser hele 57 procent lavere end året før.

Billund Kommune: Det lokale erhvervsliv havde trange kår i store dele af 2020.

I forårsmånederne blev butikker, frisører, behandlere og andre erhvervsdrivende tvunget til at holde lukket. De måtte dermed vinke farvel til den indkomst, som skulle bruges til at betale husleje, varer og løn. Derfor kunne man frygte, at mange virksomheder ville bukke under og dreje nøglen om.

Nu viser nye tal fra Danmarks Statistik dog, at det frygtede konkurs-boom udeblev. Faktisk faldt antallet af konkurser fra 2019 til 2020 på landsplan med hele 34 procent. I alt har hele 75 danske kommuner oplevet en nedgang i antallet af konkurser. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som regnskabsprogrammet Dinero har fået adgang til.

I Billund Kommune var der i 2020 18 konkurser, mens der i 2019 var 42 virksomheder, der bukkede under. Det giver et fald i konkurser på 57,1 procent.

– Sidste år var alt andet end en dans på roser for landets erhvervsdrivende, og det gør det kun mere imponerende, at antallet af konkurser faldt så drastisk. Jeg tror, det skyldes en kombination af hjælpepakker, og at mange selvstændige har været dygtige til at omstille deres virksomhed til den nye virkelighed, siger Martin Thorborg, iværksætter og administrerende direktør i regnskabsprogrammet Dinero i en pressemeddelelse.

Annonce

Brug det lokale erhvervsliv

Selv om virksomhederne klarede sig bedre gennem 2020, end man overhovedet kunne have håbet, så advarer Martin Thorborg om, at det værste ikke nødvendigvis er overstået endnu. Mange virksomheder har kæmpet for deres liv hele sidste år, og det kommer de også til i den kommende tid.

– Mange virksomheder har klaret sig indtil nu, men de er stadig i store økonomiske vanskeligheder, og om lidt skal mange virksomheder betale en momsregning, som kan gøre ondt, siger Martin Thorborg.

– Vil man hjælpe virksomhederne, så bør man overveje at foretage sine indkøb lokalt. Når virksomhederne åbner igen, så køb din shampoo hos frisøren, køb din vin hos vinmanden, køb dit oksekød hos slagteren, og kontakt din lokale håndværker, hvis du skal have fikset noget i hjemmet eller haven. Hvis man ønsker et stærkt lokalt erhvervsliv, så er man nødt til at lægge nogle penge der, siger fortsætter Thorborg.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce