Annonce
Ugeavisen Grindsted

FDF Ansager har 75 års jubilæum

FDF Ansager fylder den 16. april 75 år. Privatfoto
På fredag den 16. april fylder FDF Ansager 75 år. Men på grund af coronaen bliver der ingen stor fejring.

Ansager: De skulle have inviteret gæster fra nær og fjern til en festlig dag. De skulle have hilst på tidligere medlemmer, tanter, kredsledere, ledere og bestyrelsesmedlemmer. De skulle have besøg af deres sponsorer, ja, af hele byen og andre kredse.

Det skulle have været fantastisk, farverigt og festligt, når FDF Ansager på fredag den 16. april fylder 75 år.

Men festivitas bliver der ikke så meget af. Det har corona forhindret.

Annonce

- Vi kan ikke holde den jubilæumsfest vi ønskede os. Men vi vil holde os unge og friske til vi bliver 80. Så knalder vi den fest af, lyder det fra FDF Ansagers formand, Inga Matthiesen i en pressemeddelelse.

FDF Ansager blev stiftet i 1946 af blandt andre førstelærer K. Vad Jensen, foreningens første formand, og Smed Christian M. Christensen.

FDF var på det tidspunkt kun for drenge. Kæft, trit og retning samt marchøvelser har helt sikkert været på programmet, da forbundet af sine medlemmer krævede at de levede efter ordene: ”Ret ryggen og tal sandhed”.

Den 1. oktober 1960 blev FDF, kun for piger, oprettet i Ansager. En af foregangskvinderne for dette projekt var Ingrid Christensen, smedens kone.

- De to, ”Smeden” og ”Smedinden”, har sat et kæmpe præg på FDF Ansager. Faktisk næsten op til 2002, hvor de begge døde med få måneders mellemrum, fortæller Inga Matthiesen.

72 medlemmer

I 1970 blev ”Hytten” på Kanalvej, bygget af frivillige, og i 1989 kom der en tilbygning på, så ”Hytten” fik det udseende den har i dag. I 2019 blev der bygget et større skur til foreningens materialer og lejrudstyr.

- Vi har i dag nok byens bedste grund og udsigt, mener formanden.

FDF Ansager anno 2021, er en helt anden størrelse end i 1946. Foreningen har 72 medlemmer, hvoraf de 20 er ledere.

FDF Ansager har eksisteret i 75 år og har årenes løb gået i spidsen for mange optog gennem byen. Privatfoto

- Vi har stadig en masse på hjertet for børn og unge, men det formidles på en måde, så det forhåbentlig er sjovt for både børn og voksne. Og et godt grin er aldrig i vejen. FDF er et specielt sammenhold. Det er her man lærer børn at kende, som råber ”Heeej Inga” på lang afstand når man kommer gående, og det er her man finder venner – og måske endda den bedste. Det er her lederhygge når nye dimensioner, mener Inga Matthiesen.

Selvom den store fest er aflyst, så skal jubilæumsåret udnyttes. FDF Ansager er ved at få lavet tegninger til en større renovering af ”Hytten”.

- Vi trænger til et nyt køkken og nye toiletter, og det er ingen luksus. Vi har selv fået sparet lidt penge sammen, men vi skal i gang med at søge diverse fonde. Vi glæder os til at komme i gang, lyder det fra Inga Matthiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce