Annonce
Ugeavisen Grindsted

Fjernvarme: Grindsted er stadig billigst med varme

Grindsted El- og Varmeværk på Tårnvej i Grindsted. Foto: Jan Kronvold
Grindsted El- og Varmeværk, GEV, er stadig det varmeværk, der leverer den billigste fjernvarme i Danmark. Det viser Energitilsynets seneste statistik.
Annonce

Grindsted: Danmarks billigste fjernvarmeværk ligger fremdeles i Grindsted, mens Blåhøj Energiselskab, som for mindre end to år siden producerede landets billigste fjernvarme, er røget ned som nummer 28 på ranglisten.

Energitilsynets seneste prisstatistik over de nu knap 400 fjernvarmeselskaber i Danmark baseret på de anmeldte fjernvarmepriser i august viser ikke de helt store udsving i forhold til den foregående opgørelse, som var baseret på priserne i januar 2020, men set over de to seneste år har en hel del fjernvarmeforbrugere her i landsdelen oplevet ret markante udsving i varmeprisen.

I Grindsted kan forbrugerne således fortsat både lune sig ved Danmarks billigste fjernvarme og glæde sig over, at prisen siden den seneste opgørelse er sat ned med yderligere 17 procent, så det nu blot koster 6150 kroner årligt at opvarme et såkaldt standardhus på 130 kvadratmeter i byen. Dermed befæster GEV Varme førstepladsen ganske eftertrykkeligt, men værket i Grindsted er ikke ene om at producere billig fjernvarme her i området.

Annonce

Fortsat billigt i Filskov

Det kan man også i Filskov, hvor det biogasfyrede fjernvarmeværk med en uændret årlig pris på 8650 kroner for at opvarme et standardhus fastholder femtepladsen på ranglisten. Prisen er der i øvrigt ikke blevet ændret på siden 2017.

Trods en prisstigning på yderligere 12,8 procent, så det nu koster 9981 kroner årligt at opvarme et standardhus i byen, placerer Blåhøj Energiselskab sig denne gang på en 28. plads på listen. På den seneste opgørelse var biogasanlægget i Blåhøj nummer syv.

Siden Blåhøj erobrede førstepladsen ved i løbet af få år at skære 70 procent af varmeprisen, er prisen dermed blevet hævet med 83 procent, men den er dog fortsat 46 procent lavere, end da den var på sit højeste.

Billund Varmeværk er trods en uændret pris det seneste år på 11.953 kr. årligt røget fem pladser ned ad ranglisten som nr. 85.

Sdr. Omme Varmeværk indtager fortsat pladsen som nummer 228 på ranglisten. Det betyder en tilbagegang på ni pladser i forhold til den seneste opgørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

40 års jubilæum

Annonce