Annonce
Ugeavisen Grindsted

Fodboldklubberne vil i gang med at træne - men de rigtige kampe må vente

Med et forsamlingsloft på 25 personer til udendørs idræt, kan fodboldspillerne fra alle kommunens klubber fra på mandag igen komme til træning. Forsamlingsloftet gør det dog vanskeligt at spille almindelige kampe, og eventuelle kampe må derfor foregå under alternative former. Arkivfoto: Alex Hermann.
Med et forsamlingsloft på 25 personer for udendørs idræt, kan fodboldklubberne igen komme i gang med at træne. Men skal de spille kampe, må de foregå under lidt alternative former.

Billund Kommune: Nu er det tilladt at være 25 personer samlet til at dyrke udendørs idræt. Dermed kan de lokale fodboldklubber sætte gang i lidt flere aktiviteter end hidtil, hvor kun fem personer har haft mulighed for at samles.

- Der er i hvert fald nogle hold, hvor de i et stykke tid har trænet i små grupper på fem personer. Men vi håber og tror på, at kan komme i gang med lidt større grupper, siger Lars Thomsen, der er formand for fodboldafdelingen under Billund IF.

Annonce

Havde håbet på mindst 30

Med et forsamlingsloft på 25 personer bliver det meget vanskeligt at spille traditionelle fodboldkampe, hvor der er 22 spillere og en dommer på banen ad gangen, ligesom holdene både har trænere og reservespillere siddende på udskiftningsbænken. DBU Jylland arbejder i stedet på idéer om at arrangere kampe på en mindre bane med syv spillere på hvert hold, så det kan lade sig gøre inden for forsamlingsloftet. Men selvom det dermed vil kunne lade sig gøre at spille alternative kampe under lidt andre forudsætninger, kan Lars Thomsen ikke helt skjule sin skuffelse.

- Jeg havde da håbet på, at vi kunne få lov til at være i hvert fald 30 eller 35, så vi kunne spille en fodboldkamp. Det viste vi sådan set i efteråret, at vi godt kan finde ud af, siger han.

Annonce

Vil i gang med træningen

Også i Grindsted GIF har der under nedlukningen været trænet i små grupper på højst fem personer. Klubben har endnu ikke lagt planer for, hvordan det vil kunne fungere med et forsamlingsloft på 25 personer, men fodboldformand Henrik Møller Kristensen er enig i, at det betyder, at det så vil kunne lade sig gøre at træne. Om der kan spilles kampe på forsvarlig vis og inden for retningslinjerne, vil han lade DBU om at vurdere.

Et er dog sikkert: Det kommer ikke til at vare længe, inden der vil blive sat gang i træningen.

- Hvis tingene tillader det, går vi i gang med en forårsklargøring. Jeg har ikke snakket med cheftræneren endnu, men det skal jeg da have gjort. Det er ham, der styrer det, siger Henrik Møller Kristensen.

I Billund IF vil der i nærmeste fremtid blive lagt en plan for, hvordan fodboldtræningen kan komme i gang igen.

- Vi regner med, at vi skal have kaldt alle trænere sammen, siger Lars Thomsen.


Jeg havde da håbet på, at vi kunne få lov til at være i hvert fald 30 eller 35, så vi kunne spille en fodboldkamp. Det viste vi sådan set i efteråret, at vi godt kan finde ud af.

Lars Thomsen, fodboldformand, Billund IF
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Konfirmationsliste

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce