Annonce
Ugeavisen Grindsted

Forfatter debuterer med hele to bøger

Per Stavnsbos debut som forfatter skete med hele to børnebøger. Fredag eftermiddag havde han taget sin kone, Karin, med til præsentationen hos By Hviid i Nørregade. Foto: Berit Hviid
Multikunstneren Per Stavnsbo fra Starup præsenterede fredag eftermiddag sine to nye børnebøger hos By Hviid i Nørregade.
Annonce

Grindsted/Starup: Det er ikke hver dag en debuterende forfatter udgiver hele to bøger på samme dag.

Men det skete fredag for Per Stavnsbo fra Starup, der sammen med sin kone, Karin, præsenterede sine to nye børnebøger: "Egner Egern på ballonfart" og "Genbrugsskraldet på eventyr".

- Det var på opfordring fra min kone, at jeg sendte begge manuskripter ind til forlaget, og de tog dem begge, fortæller Per Stavnsbo.

Bogen om Egner Egern er faktisk en gammel historie, som Per Stavnsbo selv har prøvet at udgive i mange år, mens den aktuelle bog om genbrugsskraldet er skrevet i slutningen af 2019.

Begge børnebøger er for børn fra omkring to år og op til otte-ni år.

Det er ikke kun teksterne, som Per Stavnsbo har begået. Han har også selv stået for alle illustrationerne i bøgerne.

- Jeg har haft stor mulighed for selv at bestemme tingene, men forlaget Mellemgaard er kommet med gode input. Det samme har min kone gjort, fortæller Per Stavnsbo.

Annonce

Multitalent

Per Stavnsbo er lidt af et multitalent. Den tidligere bibliotekar og designer på Lego er også udøvende musiker. I forbindelse med de to bogudgivelser har han lavet to små tegnefilm, hvor hans kone læser lidt op fra bøgerne. Filmene er blevet vist på Facebook og på forlagets hjemmeside som en præsentation af bøgerne.

Lige i øjeblikket har han ikke planer om at skrive flere bøger, da han synes, at det har været et stort arbejde at få gjort det hele klart og læst korrektur og rettet til.

- Det har været rart at få det udgivet. Nu er jeg er jo blevet pensionist og jeg laver jo også stadig musik. Det er godt at have noget at gå op i, mener Per Stavnsbo.

De to nye børnebøger kan købes hos By Hviid, der også har lavet billeder af flere af illustrationerne fra bøgerne, som også kan købes i butikken i Nørregade.

- Jeg forventer, at bøgerne også vil kunne købes hos boghandlerne, siger Per Stavnsbo.

Grunden til, at præsentationen foregik hos Berit Hviid var, at de er gode venner.

- Vi skulle have sat det i gang, og jeg synes, at der skulle gøres lidt mere ud af det, og så fordi vi er gode venner, siger Berit Hviid.


Jeg har haft stor mulighed for selv at bestemme tingene, men forlaget Mellemgaard er kommet med gode input.

Per Stavnsbo, forfatter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Ugeavisen Grindsted

Ugens film

Annonce