Annonce
Ugeavisen Grindsted

Fra værtshusejer til nyudklækket forfatter

Naturen betyder meget for den debuterende forfatter, Britt Elsborg Jensen. Foto: Jan Kronvold
Britt Elsborg Jensen er et kendt ansigt i Sdr. Omme, hvor hun er født og opvokset. I fire år drev hun desuden værtshuset Pubben i Sdr. Omme. Nu kan hun kalde sig forfatter.

Sdr. Omme: Britt byder indenfor i det hvidkalkede hus på Gl. Bøvlvej i Sdr. Omme.

Hun har sat en kande kaffe og et par dåsecolaer frem på spisebordet i den hyggelige stue, og fortæller med det samme, at hun ikke er gammel nok til at drikke kaffe - og at hun nok aldrig bliver det.

Så hun åbner en af dåserne. Vi skal tale lidt om hendes debut som forfatter, og ikke mindst om mennesket bag den nye roman om Athene.

Annonce

Britt Elsborg Jensen er født og opvokset i Sdr. Omme. Folkeskolen blev klaret på Sdr. Omme Skole og 10. klasse i Grindsted. Derefter tog hun en HF på Grindsted Gymnasium.

- På det tidspunkt var jeg lidt træt af at gå i skole, så jeg ville holde en pause. Jeg fik arbejde i Billund Lufthavn som lagermedarbejder - et job, som jeg kun skulle have i en kort periode. Men det blev alligevel til tre år i lufthavnen, fortæller Britt Elsborg Jensen.

I 2015 blev hun værtshusejer, da hun overtog værtshuset Pubben på Hovedgaden i Sdr. Omme. Hun drev værtshuset i fire år - frem til 2019 - hvor hun solgte stedet.

Teamleder hos Jysk

Samme år - altså i 2019 - blev hun ansat på Jysk' hovedlager i Uldum, hvor hun stadig er ansat. I oktober 2020 blev hun forfremmet til teamleder på det store lager.

Når Britt har fri, så holder hun meget af at opholde sig i naturen. Hun kan godt lide og smide snøren i vandet og så ellers sidde og vente på, at der er en fisk der bider på krogen.

- Jeg er glad for naturen, og udover at fiske, så går jeg tit i skoven og samler svampe, når det er årstiden for det, fortæller Britt.

Britt Elsborg Jensen foretrækker cola fremfor kaffe. Foto: Jan Kronvold

Ellers bruger hun tid med sin kæreste og sin hund - en fransk buldog - og familie og venner.

Hun har dog lidt en svaghed for drømme og fantasier.

- Jeg drømmer næsten hver nat og der kører alt muligt rundt i hovedet på mig hele tiden. Noget af det får jeg skrevet ned. Drømme som jeg ikke kan huske, er nok ikke så vigtige, mener Britt.

Annonce

Ingen filtre

I sin debutroman om Athene indgår religion i hovedpersonens seriemord, men Britt afviser, at hun er religiøs.

- Religion er spændende, men jeg tror ikke på en Gud. Athene fremstår heller ikke som særlig religiøs, mener Britt Elsborg Jensen.

Nogle af de mord, som der bliver begået i Britts roman er ret barske.

- Der er ingen grænser eller filtre på mine fantasier. Jeg ved ikke, hvor de kommer fra, så man kan forvente lidt af hvert, hvis der kommer flere bøger. Faktisk var sexscenerne i bogen det mest grænseoverskridende for mig. Det var nok fordi jeg vidste, at min far ville læse bogen, siger Britt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce