Annonce
Ugeavisen Grindsted

Frisør startede op i et corona-år: - Jeg vil gerne betale mine regninger

Edel Handeland er en af de mindre selvstændige, der har haft det rigtig svært under den seneste coronanedlukning. Hun er glad for, at hun nu har fået opklaret, at hun er berettiget til kompensation. Foto: Ludvig Dittmann
Edel Handeland overtog sin frisørsalon i Grindsted midtby i august. Som nystartet herskede der indtil i sidste uge tvivl om, hvorvidt hun var berettiget til kompensation i nedlukningsperioden eller ej. Nu ved hun, at pengene kommer - spørgsmålet er bare hvornår.

Grindsted: 37-årige Edel Handeland fra Grindsted har holdt vejret mange gange i den seneste tid. Uvisheden har været stor, og først i sidste uge blev der vished om, at også hun - som nystartet virksomhed - kan blive kompenseret i nedlukningsperioden.

1. august 2020 overtog hun frisørsalonen på Nørregade 2 i Grindsted. Hun tog springet fra at være fastansat i en reception på et hotel til at blive selvstændig erhvervsdrivende. Hun har tidligere haft stress og lider nu af panikangst.

Derfor betyder det alt for hende selv at kunne planlægge sine dage. At skulle blive en del af systemet, som ellers havde været alternativet, kan hun nemlig ikke forlige sig med.

- Da jeg startede op i august, var jeg så positiv og optimistisk, og jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at landet ville blive lukket ned igen. Jeg troede, at den sidste nedlukning var så hård økonomisk, at det ikke ville komme på tale igen, siger Edel Handeland.

Hun blev dog sendt ud i usikkerhed for en stund, fordi der gælder særlige regler for nystartede virksomheder for at undgå svindel.

Annonce

Har overvejet at lukke

- I den sidste nedlukningsperiode kunne alle, der var startet op med virksomhed inden 1. marts få kompensation, og i sidste uge fik jeg så at vide, at alle, der var startet op inden 1. november 2020 kunne få kompensation i denne omgang. Dér røg der lige 100 kilo af skuldrene, konstaterer Edel Handeland.

Hun har i den sidste tid overvejet, om hun skulle lukke salonen for ikke pludselig at stå i en situation med en alt for stor gæld, men for nu vælger hun at tro på, at tingene nok skal gå.

- Min revisor arbejder lige nu med at sende en ansøgning afsted, og min bank arbejder med en kassekredit, for jeg ved godt, at pengene ikke kommer til den 1. februar, siger Edel Handeland - det havde dog været dejligt, hvis det var tilfældet.

- Jeg er i minus pt, og 1. februar er der husleje og andre ubetalte regninger både privat og i forhold til salonen.

Annonce

Føler sig overset og ligegyldig

Hun så gerne, at det hele gik lidt hurtigere - for hun bryder sig bestemt ikke om at skylde penge.

- Jeg har desværre ikke haft mulighed for at optjene en sikkerhedskasse. Undervejs har jeg følt, at det har været virkeligt uretfærdigt. Som lille og nystartet har jeg følt mig både overset og ligegyldig i det store spil. Jeg forstår sagtens, at vi er midt i en pandemi og skal passe på svindlere, og at de store virksomheder har mange arbejdspladser, men for mig betyder min forretning alt.

- Jeg er ikke sikker på, at jeg ville være på arbejdsmarkedet, hvis jeg ikke havde den.


i sidste uge fik jeg så at vide, at alle, der var startet op inden 1. november 2020 kunne få kompensation i denne omgang. Dér røg der lige 100 kilo af skuldrene.

Frisør Edel Handeland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce