Annonce
Ugeavisen Grindsted

Frit valg: Nu skal du selv vælge skorstensfejer

Billund Kommune vil ikke lave en fast aftale med en ny skorstensfejer. I stedet bliver området liberaliseret, så borgerne frit kan vælge den skorstensfejer, de ønsker. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Billund Kommune har besluttet ikke at forlænge aftalen med skorstensfejermester Martin Lund. Borgerne skal fremover selv sørge for at hyre en skorstensfejer til at passe og pleje private skorstene.
Annonce

Billund Kommune: Borgerne i Billund Kommune skal fremover selv sørge for at hyre en skorstensfejer til at renholde private skorstene. Billund Kommune har besluttet, at når den nuværende aftale med skorstensfejer Martin Lund udløber til efteråret, bliver der ikke lavet en ny aftale. I stedet bliver området liberaliseret, så borgerne aktivt skal tilvælge den skorstensfejer, de ønsker skal gøre arbejdet.

- Der er også frit valg i dag, men man skal som borger gøre et aktivt valg, hvis man vil have en anden skorstensfejer end den, som kommunen har valgt. Fremover skal alle foretage et aktivt valg, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Omkring to tredjedele har benyttet den skorstensfejer, som Billund Kommune har lavet en aftale med. Det kan de blive ved med, men det kræver, at de selv indgår en aftale med skorstensfejeren.

Ved at benytte den skorstensfejer, som kommunen har haft en aftale med, er betalingen blevet klaret via ejendomsskattebilletten. Sådan bliver det heller ikke fremover, hvor borgere i stedet kan se frem til at modtage en faktura for det udførte arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biffen

Annonce