Annonce
Ugeavisen Grindsted

Grindsted får sin egen strand midt i byen

Grindsted City Beach på Torvet i Grindsted er inspireret af den bystrand, som i en årrække har glædet store og små på Nørretorv i Vejle. Arkivfoto: Flemming Larsen
Selv om havet er langt væk, kan stranden være tæt på: Grindsted midtby får sit helt eget strandmiljø hele sommeren.
Annonce

Grindsted: Snart går en større forvandling af Torvet i Grindsted i gang, og alt tegner til, at der bliver sommer og sol over Torvet i midtbyen: Grindsteds bymidte skal forvandles til en strand eller en stor sandkasse med terrasse med stole og borde, parasoller og petanguebane til fri afbenyttelse.

Navnet er "Grindsted City Beach"(Grindsted bystrand), og "stranden" kommer til at fylde Torvet hele sommeren.

- Grindsted bliver ikke til at kende igen, lover Lennart Højgaard fra firmaet Eventarkitekten, der i flere år har stået for den store sandkasse på Nørretorv i Vejle.

Om få dage kommer han sammen med sit byggeteam og bygger strandmiljøet op med tonsvis af strandsand, græsplæne og parasoller i mange farver.

Annonce

Eksperimenter

Forvandlingen af Torvet er midlertidig og et led i de eksperimenter, som Billund Kommune via blandt andet bymidtforum vil sætte i værk.

- Det er en del af den strategiske udviklingsplan for Grindsted bymidte. Vi tester gennem midlertidige tiltag og pilotprojekter forskellige løsninger, der kan understøtte det lokale handelsliv og skabe mere liv og aktivitet i bymidten. Vi prøver nogle ting af for at se, hvordan de virker for ikke at ende med et eller andet stort, der ikke dur, siger byplanlægger Mette Vagner Rasmussen, Billund Kommune.

Billund Kommune står for Grindsted City Beach i samarbejde med Bymidteforum, handelsstandsforeningen og pentanqueklubben i Grindsted, som sommeren over sørger for aktiviteter på Torvet/stranden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce