Annonce
Ugeavisen Grindsted

Grindsted klarer skærene: Men sognet er ekstremt tæt på nedlukning

Billund Kommune har flere gange opfordret borgere i Grindsted til at blive testet. Arkivfoto: Mette Mørk

Grindsted: Også tirsdag er Grindsted Sogn yderst tæt på at opfylde alle tre kriterier for en sognenedlukning - men klarer lige akkurat skærene.

Det kræver en positivprocent på 2,5, hvis et sogn skal lukkes ned. Tirsdag er den på 2,4.

- Vi ånder lettet op et døgn endnu, siger Lene Bruun, leder af sundhedsstaben i Billund Kommune.

Annonce

Hun fortæller, at meget af smitten har udspring fra Lynghedeskolen Søndre, der er blevet lukket ned på grund af smitteudbruddet. I data kan hun se, at oftest starter det med én smittet i en husstand, kort efter er der flere, og efter nogle dage er hele husstanden smittet. Derfor er de fleste smittede enten børn eller deres forældre.

Hun har også adresser på de smittede og kan se, at de bor meget spredt. De tilhører ikke et bestemt boligområde. Cirka 80 procent er danskere, mens 20 procent har andre nationaliteter.

Butikker og frisører lukker næppe

Hvis der kommer en sognenedlukning, så er det skoler, sfo'er, uddannelser og kulturtilbud, der lukker ned. Kommunaldirektør Ole Bladt-Hansen oplyser, at butikker, frisører og lignende som udgangspunkt fortsætter uanfægtet, hvis Grindsted Sogn lukker ned. Det er også erfaringen fra andre sogne, der har været lukket ned - eksempelvis i Ølgod.

3 kriterier for sognenedlukning

  1. Der skal være en incidens på mindst 500. I Grindsted Sogn er den 625. Incidensen er et tal for antallet af smittede per 100.000 indbyggere.
  2. Der skal være mindst 20 smittede. I Grindsted Sogn er der 65.
  3. Mindst 2,5 af de testede skal være postive. I Grindsted Sogn er det 2,4.

Hvis hele kommunen lukker ned - og det punkt er vi stadig langt fra - så er det dog en anden sag. Så bliver det en langt mere markant nedlukning, der også rammer eksempelvis liberale serviceerhverv, serveringssteder, butikker og forlystelsesparker. Det fremgår af en tekst på Sundhedsministeriets hjemmeside.


Vi ånder lettet op et døgn endnu.

Lene Bruun, Billund Kommunes coronageneral


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

15 år på Agrometer

Annonce