Annonce
Ugeavisen Grindsted

Grindsted og Billund vil deles om varmen - og det bliver billigere for dig

Det var derfor en enig bestyrelse, som stemte for at etablere en ledning mellem Grindsted og Billund, fortæller Kell Raabjerg, bestyrelsesformand for Billund Varmeværk. PR-foto: Per Bille
En ny ledning vil betyde, at overskudsvarme i Grindsted og Billund kan udnyttes i begge byer. Håbet er, at ledningen er klar sidst i 2022. Ifølge en pressemeddelelse vil ledningen sikre billigere priser.

Grindsted/Billund: Billund Varmeværk og GEV - der er en forkortelse for Grindsted El- og Varmeværk - vil søge om at få lov til at bygge en ledning mellem de to varmeværkers områder. Det meddeler varmeværkerne i en pressemeddelelse onsdag.

Det betyder, at en overkapacitet i det ene forsyningsområde fremover kan dække et behov i det andet område. Det kan både give en billigere og mere miljøvenlig varmeforsyning. Der står dog intet i pressemeddelelsen om, hvor meget billigere den enkelte forbrugers varmeregning bliver.

- Vi har jævnligt en overkapacitet af restvarme fra Duponts produktion, som vi ikke kan anvende, samtidig med at Billund Varmeværk ikke skal kigge langt ud i fremtiden for at se, at de skal have tilført ekstra kapacitet for at kunne dække behovet for varmeforsyning, siger Jørgen Kristensen, der er bestyrelsesformand for GEV, i pressemeddelelsen.

- Det giver ingen mening, at det ene selskab smider varme ud, mens det andet skal bygge nye anlæg for at producere varme.

Annonce

Skal godkendes

Ledningen skal formentlig følge vejen mellem Grindsted og Billund.

- Udfordringen ved den løsning er, at jorden tilhører staten, og derfor er der nogle mere komplicerede myndighedsgodkendelser, siger Nikolai Friis, direktør for Billund Varmeværk, i pressemeddelelsen.

Håbet er, at ledningen kan være klar til fyringssæsonen 2022/2023.

De to selskaber

  • GEV er et multiforsyningsselskab, som forsyner cirka 4.000 husstande med fjernvarme. Herudover er GEV infrastrukturejer af el, vand, fibernet.
  • Billund Varmeværk er et fokuseret fjernvarmeselskab, der forsyner cirka 3.000 husstande med fjernvarme.
  • Begge forsyningsselskaber er konstrueret som andelsselskab. Det betyder blandt andet, at ingen af selskaberne tjener penge på fjernvarmeforsyningen.


Det giver ingen mening, at det ene selskab smider varme ud, mens det andet skal bygge nye anlæg for at producere varme.

Jørgen Kristensen, bestyrelsesformand for GEV


Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce