Annonce
Ugeavisen Grindsted

Grindstedbanen – et stort aktiv

Martin Alminde Friis, byrådskandidat for Lokalpolitisk Forum, skriver dette indlæg om Grindstedbanen. Privatfoto

Læserbrev: Den gamle nedlagte jernbane imellem Grindsted og Bramming bør bruges til mere end blot en sti.

Grindstedbanen bliver snart overdraget til de forskellige kommuner, som den løber igennem. En miljøundersøgelse har lige fastslået, at den ellers frygtede forurening fra olie og tjære er stort set ikke eksisterende.

Banen er naturligvis tilgroet, da det er ved at være 11 år siden, at det sidste tog kørte på strækningen. Så den trænger efterhånden til en god beskæring af træer og buske.

Annonce

Som det ser ud nu, er planen, at skinnerne skal fjernes og sælges til dagsprisen for jern, hvorefter der blot skal etableres en sti.

Så lang, så godt. Jeg mener, at vi bør bevare skinnerne på i hvert fald den 10 km. lange strækning imellem Grindsted og Krogager og etablere en sti imellem skinnerne af for eksempel stenmel. Dermed vil vi bevare mest muligt af det historiske udtryk og ikke mindst have muligheden for på udvalgte dage at køre med skinnecykler på banen. Det kan eventuelt drives af en frivillig forening.


Vi skal bevare og viderefortælle den unikke historie, som Grindsted har som jernbaneknudepunkt.


Kigger vi lidt vestpå, ser vi, hvordan den nedlagte jernbane imellem Nørre Nebel og Nymindegab flittigt bliver brugt til skinnecykling.

Skinnecyklerne er et stort tilløbsstykke og særligt populært blandt turisterne. De har hele 35 skinnecykler til rådighed på strækningen. Med den store mængde af turister, vi har i vores kommune, er der et godt udgangspunkt for at skabe endnu en attraktion – som oveni købet skaber grobund for, at turisterne kommer ud i flere kroge af vores smukke kommune og ser, hvad vi også her har at byde på.

Vi skal bevare og viderefortælle den unikke historie, som Grindsted har som jernbaneknudepunkt, hvor byen i tidernes morgen havde ikke mindre end seks jernbaner i forskellige retninger.

Samtidig skal vi bruge strækningen i vores kommune aktivt til naturoplevelser, historiefortælling, gåture, cykelture og en tur på skinnecykle, eller hvem ved, måske en dræsinetur. De to sidstnævnte vil jeg elske at tage mine tvillingedrenge med på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce