Annonce
Ugeavisen Grindsted

Grindstedbutikker er klar til genåbning: Vi tror på, at kunderne kommer tilbage

Dorte Rahbek, BC Mode, har kaldt medarbejderne ind, og nu har de travlt med at gøre butikken klar med forårsvarer.  Foto: Jacob Schultz
Nye meldinger mandag aften om, at butikkerne snart kan genåbne, har givet travlhed i Grindsted. Her tror man på, at kunderne nok skal vende tilbage.

Grindsted: Kommer der onsdag en klar melding om, at butikkerne må åbne, så er butikkerne i Grindsted i den grad klar. Og meget tyder på, at det er det, der kommer til at ske efter de anbefalinger, som ekspertgruppen kom med mandag aften. Også sundhedsminster Magnus Heunicke (S) åbnede mandag aften op for, at butikker  under 5000 kvadratmeter kan genåbne om få dage - formentlig på mandag.

Jesper Jensen, Skouniverset i Borgergade, er klar, så snart regeringen siger "Go". Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Jesper Jensen er klar. Han ejer Skouniverset i Grindsted og en række andre byer, og meldingen fra ham er, at butikkerne kunne åbne nu, hvis det skulle være.

- Vi er klar, og vi håber virkelig, at det er det, vi får at vide onsdag, siger Jesper Jensen i fuld gang med at slæbe inventar ind i en ny butik i Odense.

Annonce

Butik gøres klar

I BC Mode har indehaver Dorte Rahbek kaldt alle på arbejde igen efter nedlukningen, og nu skal butikken gøres klar.

- Vi er mega glade. Bare det at få lov til at låse døren op, det bliver så dejligt. Lige nu vælter det ind med nye varer, og vi skal have pyntet vinduer og trimme hele butikken, siger hun.

Alt tyder på, at afstandskravene i butikkerne bliver skrappere end de nuværende fire kvadratmeter per kunder. Ekspertgruppens anbefaling går på, at butikker under 2000 kvadratmeter skal have 10 kvadratmeter per kunde, mens store butikker (op til 5000 kvadratmeter) skal have et arealkrav på 20 kvadratmeter per kunde.

Annonce

Bare der kommer fem

BC Mode har 550 kvadratmeter salgsareal, og Dorte Rahbek er spændt på, hvor mange der må være inde ad gangen. Før sidste nedlukning satte hun selv antallet ned til 30.

Dorte Rahbek, BC Mode, har kaldt medarbejderne ind. Selvom de har travlt med at gøre butikken klar med forårsvarer, er der også tid til at holde frokost. Foto: Jacob Schultz

- Vi sidder lige og snakker om, at det kan være lidt svært at overskue, hvor mange andre kunder der er i en stor butik. Når man er ved bageren, kan man se gennem ruden og vente udenfor på gaden, hvis der er for mange i forvejen. Det kan man jo ikke ved os. Men bare det at få nogen ind, om det så bare er fem ad gangen, det glæder vi os til, siger hun.


Bare det at få lov til at låse døren op, det bliver så dejligt.

Dorthe Rahbek, indehaver af BC Mode


Perioden med nedlukning har vist hende, at kunderne stadig er der.

- Vi har haft livevisninger med omkring 500 deltagere, vi har lavet ja tak-tilbud og haft stor succes med vores click & collect-vinduer. Vi tror på, at kunderne kommer tilbage. Vi tror på, at kunderne vil os, siger hun.

Jonas Pedersen, formand for Grindsted Handel, er klar med masser af oplevelser i midtbyen, når forsamlingsforbuddet ophæves. I første omgang glæder han sig til at åbne sin butik igen og betegner det som helt nødvendigt, at det sker nu. Arkivfoto: Jan Kronvold

Ifølge Dansk Erhverv betyder den nuværende nedlukning et månedligt produktionstab på fem milliarder kroner, og en medlemsundersøgelse viser, at hver tiende virksomhed risikerer at lukke i løbet af de næste tre måneder.

Annonce

1. marts er vigtig

Det er en bekymring, Jonas Pedersen, formand for Grindsted Handel og indehaver af tøjbutikken Hr P, deler. Derfor ser han det som meget vigtigt, at butikkerne får lov til at åbne igen nu.

- Den 1. marts er en meget vigtig dato for os. Den dag skal der blandt andet betales moms, og alle trænger virkelig til at få penge ind på kontoen. Hjælpepakkerne har slet ikke slået til, og der er ingen tvivl om, at den her nedlukning har kostet rigtig mange penge - også i Grindsted, siger han.

Annonce

Oplevelser i bymidten

Jonas Pedersen er som Dorte Rahbek dog forvisset om, at kunderne nok skal komme tilbage.

- Vi skal i gang med at bryde folks købemønstre, og det er der, vi som handelsstandsforening kan hjælpe, når vi engang må forsamles igen. Så kan man få oplevelser i midtbyen, som man ikke får ved at handle i et supermarked eller købe på nettet. Vi har en masse ting klar, så vi på den måde kan hjælpe butikkerne med at få en kundegennemstrømning igen, siger han.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce