Annonce
Ugeavisen Grindsted

Grindsteds gamle losseplads: Vores bange anelser er desværre blevet bekræftet

Troels Ravn. Arkivfoto: André Thorup
Annonce

Læserbrev: Så står vi her igen. Der er dårligt nyt om jordforureningen i Grindsted. Vores bange anelser om, hvad lossepladsen kunne gemme på af alvorlig forurening, er desværre blevet bekræftet. Jeg har gennem tiden fået mange henvendelser fra borgere, der har haft kendskab til, at der engang blev dumpet stærkt forurenet affald i lossepladsen. Nu ser vi resultatet.

Samtidig kommer nyheden om, at regeringen på sit forslag til næste års finanslov 2021 heller ikke i denne omgang har afsat penge til oprensning efter de største forureningssager.

Alligevel så både tror og håber jeg, at vi i dag er tættere på at få renset op efter generationsforureningerne end nogensinde tidligere. Det udsagn kræver nok et par ord.

Jeg var ordfører, da Folketinget før sommerferien besluttede, at regeringen skal prioritere oprydningen efter generationsforureningerne og hurtigst muligt finde finansieringen hertil. Det er en god beslutning, som giver anledning til optimisme. I sit forståelsespapir har regeringen og støttepartierne også skrevet, at der skal tages ansvar og renses op efter de store forureninger.

På Christiansborg skal finansloven nu forhandles, og partierne har mulighed for at komme med ønsker. Vi ved alle, at ønskerne til finansloven er mange - børn, ældre, bekæmpelse af ledighed for blot at nævne et par stykker. Vi ved også, at corona-sundhedskrisen voldsomt udfordrer dansk økonomi, og det økonomiske råderum derfor er begrænset. Forhandlingerne vil vise, hvilke prioriteter partierne vil stå fast på, når det bliver alvor. Der vil være halvanden milliard at forhandle om.

Generationsforureningerne er en stor udfordring. Men at regeringen ikke i første omgang har noget med i sit forslag, betyder ikke, at den endelige finanslov ikke kan indeholde noget om oprensning.


At regeringen ikke i første omgang har noget med i sit forslag, betyder ikke, at den endelige finanslov ikke kan indeholde noget om oprensning.


Andre partier kan således bringe forureningerne ind til forhandlingsbordet og dermed give signalet om, at det her skal prioriteres.

Under alle omstændigheder er de store forureningssager i Danmark bragt op på et niveau i Folketinget, hvor regeringer og partier inden for en overskuelig tidshorisont skal finde de nødvendige bevillinger til en oprensning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biografen

Ugeavisen Grindsted

Tak er kun et fattigt ord

Annonce