Annonce
Ugeavisen Grindsted

Gruppe inviterer til juleaftensgudstjeneste på engelsk: Nye restriktioner flytter begivenheden til Facebook

Initiativet til den kristne Billund-gruppe, Billund Christian Fellowship, kommer fra Mike og Karen Psiaki, der bor i Billund og arbejder på Lego, og fra Torgunn og Leif Skov, der i mange år har været knyttet til Vestermarkskirken i Grindsted. Privatfoto
Par fra Billund og Grindsted inviterer alle engelsksprogede til gudstjeneste juleaften. Vestermarkskirken skulle have lagt hus til. De nye restriktioner betyder, at begivenheden i stedet bliver vist på Facebook.
Annonce

Grindsted/Billund: Mens de fleste danskere er hjemme juleaften klokken 17, var det meningen, at forbipasserende kunne have hørt tonerne fra engelske christmas carols strømme ud fra Vestermarkskirken i Grindsted. Det er ægteparrene Mike og Karen Psiaki fra Billund og Mike og Karen Psiaki fra Billund, der har taget initiativ til den så vidt vides første engelsksprogede juleaftensgudstjeneste i Billund Kommune nogensinde. Onsdagens nye restriktioner betyder dog, at gudstjenesten i stedet bliver optaget på forhånd og så vises på Facebook juleaften.

Gudstjenesten varer en lille time og indeholder kendte engelske julesange og en lille andagt, som Torgunn Skov står for.

- Mange engelsksprogede fejrer jo først jul den 25. december om morgenen og har tradition for at samles i kirken om aftenen den 24. Vi tænkte, at klokken 17 ville være et godt tidspunkt at mødes, men nu har vi i stedet valgt at vise den på Facebook, siger Torgunn Skov.

Annonce

Kristen gruppe i Billund

Baggrunden for initiativet er bibelgruppen Billund Christian Fellowship, som gennem flere år er mødtes i Billund. Først privat og det seneste år i Kærhuset. Når der er flest i gruppen, samles omkring 30 voksne og børn hver onsdag. De første år var bibelgruppen mest private møder, men efterhånden er der kommet flere og flere til. Det gav ideen om et helt åbent arrangement for alle, der har engelsk som deres første sprog - et arrangement, som nu må flyttes til Facebook i stedet for det planlagte møde i Vestermarkskirken.


Mange engelsksprogede fejrer jo først jul den 25. december om morgenen og har tradition for at samles i kirken om aftenen den 24. Vi tænkte, at klokken 17 ville være et godt tidspunkt at mødes.

Torguenn Skov


Torgunn Skov, der til hverdag arbejder på Unitas Rejser i Silkeborg, er sammen med sin mand, Leif, der er sælger inden for landbrug, knyttet til Vestermarkskirken og er ved siden af en del af den international, kristne Billund-gruppe Billund Christian Fellowship.

Annonce

Internationale deltagere

En del af deltagerne kommer fra det internationale miljø i Billund, hvor også medarrangørerne Mike og Karen Psiaki bor med deres tre små børn.

Karen arbejder med kommunikation i Legos public relation-team, mens Mike er ”design master” ved Lego.

- Vi har et fællesskab og kan lide at deles vores liv og snakke om det, der står i Biblen. Biblen har betydning for os i hverdagen, og når vi mødes snakker vi om, hvordan den er med til at påvirke vores hverdag.  Nogle af deltagerne er flydende i dansk og godt integreret i det danske samfund. Andre får ikke det danske sprog brugt så meget, men fælles for dem er, at de har været vant til at have stærk tilknytning til en kirke i det land, de kommer fra, siger Torgunn Skov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

40 års jubilæum

Annonce