Annonce
Ugeavisen Grindsted

Hørt i Pølsevognen: Kunderne tog en ekstra juledag på 'store byttedag'

Alle Tiders Pølsevogn i Grindsted. Foto: Martin Ravn
I et nyt koncept taler Ugeavisen Grindsted med Harly Jørgensen i Alle Tiders Pølsevogn for at høre, hvad pølsemanden har oplevet i vognen på Torvet i ugens løb.
Annonce

Grindsted: Den 27. december var første dag butikkerne åbnede efter julen. Det er den dag på året, der oftest går som "store byttedag". Derfor havde Harly Jørgensen i Alle Tiders Pølsevogn sat næsen op efter, at det ville blive en rigtig god dag. For når folk går rundt - måske fra butik til butik - og bytter julegaver, så må de nødvendigvis blive sultne på et tidspunkt. Det er de sikkert også blevet, men det var ikke i pølsevognen på Torvet, at de fik stillet sulten. For den 27. december blev en decideret dårlig dag i pølsevognen, hvor mange nok tog en ekstra fridag.

Annonce

Ikke to dage er ens

På trods af det kan Harly se tilbage på et efterår, hvor han har fået styr på de forskellige ting, som det kræves for at have en pølsevogn, og han har på ingen måde fortrudt, at han overtog pølsevognen efter Johnny "Murer".

For efteråret bød på mange oplevelser og ikke mindst snakke med folk, som Harly ikke havde set i rigtig mange år. Han mener selv, at det både er charmerende og hyggeligt, når gamle venner og tidligere kollegaer dukker op på Torvet og får en snak. For de køber altid noget, så det er både indbringende og hyggeligt på samme tid.

Eneste minus kan være, at det er totalt uforudsigeligt at være pølsemand. Harly kan aldrig nogensinde forudse, om der en dag går rigtig mange røde pølser eller om det er en dag, hvor det både regner og blæser, så folk søger i læ under pølsevognens halvtag og spiser meget mere, end han havde regnet med om morgenen. Så ikke to dage er ens i vognen på Torvet.

Annonce

Gode idéer til midtbyen

Noget af det, som der er blevet talt mest om blandt kunderne i pølsevognen i efteråret, er fyringerne i vindmøllesektoren. Det er både gået ud over ansatte på Vestas og Siemens, som har mange ansatte fra Grindsted-området. Og så er de tomme butikker i bymidten også blevet diskuteret ivrigt, og der er kommet mange idéer til, hvilke butikker kunderne godt kunne ønske sig. Her har en butik med børnetøj og kædebutikken Normal stået højt på manges ønskesedler.

Der kommer - stort set hver dag - folk der enten har været eller skal ned på sygehuset eller skal til øjenlæge- eller ørelæge i Grindsted. De er blevet trofaste stamkunder i Alle Tiders Pølsevogn.

Der kommer dog også kunder langvejs fra. For eksempel damen, der en dag stod ved pølsevognen. Hun kom fra Sjælland og skulle til Stockholm med et fly. Hun havde så fundet ud af, at der ikke gik et fly direkte fra Billund Lufthavn til Stockholm. Derfor var hun nødt til at køre til Hamborg og flyve derfra i stedet. Det gav hende noget af en ekstra udgift, men Harly nød godt af, at damen lige skulle have stillet sulten først.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Bio: Ugens film i biffen

Annonce