Annonce
Ugeavisen Grindsted

Hørt i Pølsevognen: Nyt diskotek i Grindsted?

Alle Tiders pølsevogn i GrindstedFoto: Martin Ravn
I et nyt koncept taler Ugeavisen Grindsted med Harly Jørgensen i Alle Tiders Pølsevogn for at høre, hvad pølsemanden har oplevet i vognen på Torvet i ugens løb.
Annonce

Grindsted: De fleste forretningsdrivende bryder sig ikke meget om regnvejr, da de mener, at det holder kunderne hjemme. Den indstilling havde Harly Jørgensen også, inden han blev pølsemand i Alle Tiders Pølsevogn på Torvet. Men det har vist sig, at regnvejr ikke er så skidt endda for Harlys forretning. Han oplevede i ugens løb flere gange, at folk krøb i ly for regnen under hans lille halvtag - og så er de åbenbart sultne, for så tager de fra, som Harly udtrykker det.

Det med at tage fra når det gælder mad, det er tilsyneladende noget, som håndværkere kan. Det har Harly efterhånden oplevet adskillige gange. I den forgangne uge kom der to håndværkere, der havde været ovre og ordne noget på DuPont. Den ene kom fra Skærbæk og den anden kom fra Tinglev i det sønderjyske. Og de kunne i sandhed tage fra, så Harly havde svært ved at følge med.

Harly Jørgensen oplever næsten dagligt sjove episoder af den ene eller den anden art. Sådan en var damen fra Als, der var en tur henne på sygehuset i Grindsted. Hun skulle lige have en ristet pølse med brød, men ville i første omgang ikke have hverken ketchup, remoulade eller sennep, da hun fortalte Harly, at hun af princip kun spiste dyppelse fra Gråsten. Harly drejede lige så stille flasken med ketchup om, så damen kunne se, hvad det var for en. Den var fra Gråsten. Så skulle damen have det hele til sine pølser.

Annonce

Uheldig dag

Tirsdag blev en ren Tycho Brahes-dag for Harly Jørgensen i Alle Tiders Pølsevogn. Først opdagede han, at hans bedre halvdel var kommet til at slukke for to frysere hjemme på privatadressen. Heldigvis opdagede Harly det tids nok, så "kun" brød og pommes friter gik til. Næste uheld den dag var med pølsekogeren. Der gik kortslutning i to ledninger, så der stod en røgsky op. Til alt held skete dette uheld også inden pølsevognen var ankommet til Torvet, så Harly nåede at reparere de defekte ledninger. Da han så skulle til at køre mod Torvet opdagede han, at det ene dæk på hans bil var fladt. Så han måtte omkring en servicestation og have luft i det. Det bevirkede dog, at han kom i sidste øjeblik inden åbningen.

Fredag var Harly på plads på Torvet ved Open by Night og selv om det blev til mange timer for pølsemanden, så kan han berette om en fin aften.

Fin blev lørdagen til gengæld ikke for Harly Jørgensen. Han blev decideret brændt af. Der var kræmmermarked i midtbyen, og ved de foregående markeder var der blevet spærret af på Torvet, så kræmmere ikke kunne slå sig ned der. Det havde de ansvarlige så lige glemt at gøre i lørdags. Så da Harly ankom med vognen var pladsen optaget af kræmmere. Så Harly måtte vinke farvel til mellem 1000 og 1200 kroner, som lørdagene normalt indbringer. Det værste var, at Sydbank havde bestilt fadøl hos Harly, som han så var forhindret i at skænke op for de tørstige løbere eller tilskuere ved Sydbank Løbet.

Annonce

Betjentens mor var tysker

En af dagene kom et par betjente og parkerede patruljevognen på Torvet, mens den kvindelige og den mandlige betjent kom hen til pølsevognen for at sludre. Nogenlunde samtidig kom der også et par tyskere. Harlys tyske er dog ikke så godt, at han kan føre en samtale med dem på tysk. Det kunne den mandlige betjent snildt klare. Han talte flydende tysk. Det viste sig så, at der var en god grund til, at han klarede det tyske så godt. Hans mor var nemlig tysker. Det gav anledning til meget morskab ved pølsevognen, og endte med, at politibetjenten både skulle have en tyk pølse og en kop kaffe, inden han og kollegaen kørte videre.

En mand, der er uddannet kok, besøgte også pølsevognen. Han fortalte Harly, at han satsede på at åbne et diskotek i byen. Han havde været rundt og kigge på flere ledige lokaler, blandt andet der hvor tøjforretningen Wagner tidligere lå og lokalerne, hvor Rema 1000 tidligere havde til huse.

Harlys lille pige på ni år er blevet en skattet "medarbejder" i pølsevognen. Hun kommer troligt næsten hver dag, og tager imod penge. Det vil hun rigtig gerne. Som belønning har Harly så lige været en tur i Jysk og købe hende et skrivebord som tak for hjælpen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce