Annonce
Ugeavisen Grindsted

Hørt I Pølsevognen: Overskuddet forsvandt på et værtshus

Harly Jørgensen foran Alle Tiders Pølsevogn. Foto: Martin Ravn
I et nyt koncept taler Ugeavisen Grindsted med Harly Jørgensen i Alle Tiders Pølsevogn for at høre, hvad pølsemanden har oplevet i vognen på Torvet i ugens løb.
Annonce

Grindsted: Man plejer at sige, at skal man have at vide, hvad der foregår i byen, skal man tale med frisører eller byens pølsemand.

Netop pølsemanden Harly Jørgensen på Torvet i Grindsted vil Ugeavisen Grindsted fremover tale med om, hvad der sker i Grindsted - hørt i Alle Tiders Pølsevogn. Harly Jørgensen har haft pølsevognen i et par uger, og er nu ved at finde sig helt til rette, og har overskud til at lægge ører til kundernes fortællinger om dette og hint.

Formanden for handelsstandsforeningen har været forbi pølsevognen for at forære Harly et gratis medlemsskab af handelsstandsforeningen resten af året. Der kom også en, der skulle have lavet et gavekort til én, der havde fødselsdag, og som havde ønsket sig et gavekort til en gourmet restaurant. Hvordan mon fødselaren tager imod den gave? Det kunne være morsomt at være til stede, når gavekortet blev overrakt.

Annonce

Værtshus på vejen

Hardy har også haft besøg af en tidligere tjenestemand i byen, der kom og skulle have en pølse - og snakke lidt. Han fortalte Harly, at han selv havde haft en pølsevogn for mange år siden. Pølsevognen gik godt, men desværre lå der et værtshus på hans vej hjem fra pølsevognen. Det var mere end han kunne stå for, så indtjeningen i vognen var ofte minimal efter besøg på værtshuset.

Der kom også en ældre mand på 70-75 år. Han var ikke fra Grindsted, men havde været til møde på sygehuset. Han skulle lige hen og have en pølse. Imens den blev fortæret, fortalte han Harly, at hans kone gennem 50 år havde fået en hjerneblødning og var blevet lam i den ene side. Det havde ændret hele hans tilværelse, og han havde behov for at få læsset af hos Harly, som selv blev berørt af historien.

Annonce

Ligeglad med religion

I løbet af ugen har Harly også haft brug for sine sprogkundskaber i engelsk og tysk.

En dag stod der en amerikaner fra Chicago, der skulle have en dansk hotdog. Hvad han lavede i Grindsted, er uklart, men lidt efter dukkede der et par stykker op fra Australien, der ligeledes skulle have et par hotdogs. Det viste sig at være udvekslingsstudenter fra erhvervsgymnasiet. De skulle have hotdogs, fordi det er noget af det, som Danmark er mest kendt for, var beskeden til Harly.

Ikke nok med det, så stod der en dag også et par tyskere, og der dukkede også et ældre ægtepar fra Tyskland op. De skulle i hvert fald have hotdogs. De fastslog overfor Harly, at når de kom til Danmark, så skulle de også have hotdogs.

Kunder fra Brasilien har der også været, og en syrisk mor med to børn bestilte pølser til både sig selv og børnene. Harly Jørgensen spurgte, om hun spiste grisekød, og svaret var, at hun var ligeglad med Muhammed og religion.

Det har derfor været en uge i Alle Tiders Pølsevogn, der har været helt international, og Harly Jørgensen har været glad for, at han er velbevandret i både engelsk og tysk, selv om hans tyske er blevet noget rustent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce