Annonce
Ugeavisen Grindsted

Handelsstandsforeningen fylder 100 år og skifter navn

Formanden for Grindsted Handel, Jonas Pedersen, håber på, at der kan komme gang i aktiviteterne i midtbyen til april og maj. Foto: Jan Kronvold
Grindsted Handelsstandsforening fylder i år 100 år, og skifter navn til Grindsted Handel. Formanden håber på, at der bliver mulighed for at fejre jubilæet i løbet af året.
Annonce

Grindsted: I år har Grindsted Handelsstandsforening eksisteret i 100 år.

Men det lange navn hører fortiden til, mener bestyrelsen i foreningen. Så fra den 1. januar i år skiftede foreningen navn til Grindsted Handel og fik nyt logo.

Hvis ikke det lige var for corona-pandemien, så skulle 100 års jubilæet have været fejret i Grindsted gennem hele året. Men nu ved bestyrelsen af gode grunde ikke, hvad der kan lade sig gøre.

- Vi har inviteret 15 tidligere medlemmer med i en gruppe, der skal sørge for at planlægge nogle ting, der kan skabe noget fest og larm i gaden. Vi har holdt et enkelt møde, men på grund af de nuværende restriktioner, så må ikke samles så mange. Derfor har vi ikke kunnet holde flere møder, fortæller formanden for Grindsted Handel, Jonas Pedersen, der driver tøjbutikken Hr. P i Vestergade.

Handelsforeningen har fået trykt nogle bannere med det nye navn og logo, som fortæller om 100 års jubilæet. Bannerne kommer til at hænge over en del veje i Grindsted Midtby.

Annonce

Jubilæet bliver årets tema

Det er desuden planen, at 100 års jubilæet bliver det gennemgående tema i de arrangementer og aktiviteter, som der bliver afviklet i løbet af 2021.

2020 blev på grund af coronaen slet ikke et år, som formanden eller den øvrige bestyrelse havde håbet på. Det smadrede coronaen.

Sådan ser Grindsted Handels ny logo ud. Det vil kunne ses på bannere i den kommende tid.

- Der var sat en masse ting i gang, men hele foråret blev aflyst. Vi måtte ingenting. Det var rigtig ærgerligt, at vi ikke fik det liv i bymidten, som aktiviteterne skaber. Hen over sommeren havde vi flere gode aktiviteter på Torvet og kræmmermarkederne var godt besøgte. Især de sidste tre, hvor vejret var godt, siger Jonas Pedersen.

I august blev et alternativ til Musik i Gryden gennemført i private haver, og så kom efteråret, som blev lidt den samme historie som foråret.

- Vi havde slet ikke forestillet os, at coronaen igen aflyste alting. Vi fik dog gennemført Black Friday i november, men på anden måde end tidligere. Så havde vi sat alle sejl til i december, med et stort program. Men igen måtte vi aflyse det meste, fortæller Jonas Pedersen.

Annonce

Kampagnen virkede

De fire nye julehytter, som Grindsted Handel havde fået fremstillet, blev en stor succes, og de bliver sat ud på Torvet igen til december.

Op til julehandlen havde Grindsted Handel en massiv markedsføring for at signalere, at nu var det vigtigt, at borgerne handlede lokalt. Den kampagne virkede, og langt de fleste butikker fik en julehandel, der blev bedre end frygtet.

- Jeg tror, at det var en kombination af vores kampagne om at handle lokalt og så gik alvoren op for folk. Vi har alle haft et ekstremt svært år, så det var nødvendigt med lokal opbakning og det lykkedes vi heldigvis med, siger Jonas Pedersen.

Hvad angår 2021, så har handelsformanden mere end svært ved at sætte ord på forventningerne til året. Bestyrelsen har lavet en aktivitetskalender med datoer for aktiviteter i første halvår af 2021.

- Vi er nødt til at satse på, at der kommer gang i nogle aktiviteter i løbet af april og maj. Der håber jeg, at vi kan starte op igen. Men om det kan lade sig gøre, det ved jeg simpelthen ikke. Men vi er nødt til at agere, som om det kan lade sig gøre, siger Jonas Pedersen.

Annonce

Håber på det bedste

Der var flere ting, der blev flyttet fra 2020 til i år. Blandt andet i december, men alting er lige nu meget uvist.

- Vi må tage tingene som de kommer, og så bare håbe på det bedste. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle holde min butik lukket i de første to uger af januar i år, som det er tilfældet, siger Jonas Pedersen.

Han glæder sig dog over, at to af butikkerne i midtbyen flytter til andre lokaler. Det er SkoUniverset, der i løbet af foråret flytter hen i lokalerne i Borgergade, hvor Sportmaster tidligere havde til huse. Også tøjbutikken Roseanne i Borgergade flytter. Dog ikke så langt, men over på den anden side af gaden i nyrenoverede lokaler i ejendommen, som tømrermester Martin Moen købte i foråret 2020.

Aktiviteter i foråret

Bestyrelsen i Grindsted Handel har sat datoer på nogle af aktiviteterne i første halvår af 2021:

31. marts: "Open by Night"

3. april: Kræmmermarked

29. april: "Open by Night"

1. maj: Kræmmermarked

4. juni: "Open by Night

- Det bliver dejligt at få fyldt det store Sportmaster-lokale ud. Det koster jo penge at flytte, så det tyder på, at de tror på fremtiden, mener Jonas Pedersen.

Hvis ellers coronaen tillader det, så bliver det første arrangement i foreningens regi "Open by Night" den 31. marts. Årets kræmmermarkeder starter midt i påsken, nemlig lørdag den 3. april, hvis altså coronaen vil det.


Der var sat en masse ting i gang, men hele foråret blev aflyst. Vi måtte ingenting. Det var rigtig ærgerligt, at vi ikke fik det liv i bymidten, som aktiviteterne skaber

Jonas Pedersen, formand for Grindsted Handel
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

40 års jubilæum

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce