Annonce
Ugeavisen Grindsted

I Sofaen: Uffe ser frem til en ny hverdag

Uffe Schmidt er den tredje gæst i sofaen i Midtjysk Ugeavis. Foto: Jan Kronvold

Uffe Schmidt har efter seks år som selvstændig erhvervsdrivende netop lukket butik'n i Vestergade og han er ugens gæst i sofaen.

Grindsted/Hejnsvig: Forretningsmanden og lokalpolitikeren Uffe Schmidt er den tredje gæst i sofaen hos Midtjysk Ugeavis.

Uffe Schmidt er aktuel, da han efter otte år i byrådet ikke genopstillede ved kommunalvalget den 21. november, og mandag den 11. december lukkede han tøjbutikken butik'n i Vestergade, som han havde drevet sammen med først sin bror, Anders, og de seneste par år med sin svigerinde Sanne.

- Vi havde annonceret, at vi ville lukke den 16. december, men hylderne var tomme. Det var fint at lukke. Det har været en god proces, for vi lukkede ikke, fordi det ikke gik. Vi ville bare noget andet. Jeg kunne mærke, at der skulle noget andet til. Og folk har taget godt imod og respekteret vores beslutning. Og som to familier skulle vi passe på ikke at slide på vores relationer, mener Uffe Schmidt.

Han mener til gengæld, at han og svigerindens Sannes venskab er blevet styrket i de to år, hvor de har arbejdet tæt sammen i butik'n.

Den 1. januar 2018 venter der en helt ny hverdag for Uffe Schmidt. Uden politik og uden ansvar for sin egen forretning. Men til gengæld en hverdag, der bliver mindst lige så krævende. Han er nemlig blevet ansat i en ny stilling for Bestsellers tøjmærke, Selected. Stillingen indebærer en del rejsedage og alt foregår på engelsk. Men til gengæld får han fri i weekenderne, hvilket har har prioriteret højt.

I sin nye stilling, hvor han får kontor på Bestsellers hovedkontor i Brande, kan han temmelig sikkert bruge meget af det, som han har lært efter otte år i byrådet -heraf de seneste fire år som viceborgmester.

- Det har været en spændende uddannelse, og det har givet en kæmpe indsigt, og jeg har været med til at træffe mange spændende beslutninger. Også upopulære beslutninger, som man skal kunne bære, siger Uffe Schmidt.

For ham har de otte år været to meget forskellige perioder i byrådet. Det første, hvor hans parti, Venstre, var uden det absolutte flertal, og den seneste fire år, hvor partiet havde flertal i byrådet.

I Sofaen med...

Er et nyt tiltag i Midtjysk Ugeavis.

Vi inviterer aktuelle mennesker til en omgang sofa-snak med ugeavisens redaktør Jan Kronvold. Her tager vi en uhøjtidelig snak om alt det, der optager gæsten.

Velkommen i Sofaen...

Uffe Schmidt tiltræder den 1. januar i en nyoprettet stilling hos Bestseller i Brande. Foto: Jan Kronvold

Stor opbakning i Hejnsvig

- Jeg synes ikke, at misbrugte vores flertal, og vi fik lavet brede aftaler i den første periode, mener Uffe Schmidt.

I alle årene som folkevalgt har Uffe Schmidt haft en stor opbakning i hjembyen Hejnsvig, men også i Grindsted, via hans butik i byen.

Der er et par ting, som han kommer til at savne i det politiske virke. Det er de mange vielser - både på rådhuset og rundt omkring i kommunen - og så de officielle roller, hvor han har repræsenteret kommunen.

- Det kunne jeg rigtig godt lide og det var også spændende at vie så mange par. Jeg har vel foretaget omkring 150 vielser i alt. Det har været sjovt og meget forskelligt. Jeg har endda viet to af mine bedste vennepar, fortæller Uffe Schmidt.

Fremover vil han følge det politiske spil fra sidelinjen, men om det er et endegyldigt farvel til politik eller kun på gensyn, det ved Uffe Schmidt ikke endnu.

- Man skal aldrig sige aldrig - og slet ikke, når det gælder politik. Men lige nu er det et farvel. Så må tiden vise, hvad der sker, siger Uffe Schmidt.

Lige nu nyder han at have fri i weekenderne i december. Det er mange år siden, han har prøvet det. Og så er han gået i gang med lidt gør det selv-projekter i hjemmet.

- Jeg er i gang med at slibe bordplader ned i køkkenet. Det går jeg og hygger mig med, og så glæder jeg mig hver dag til ungerne kommer hjem fra skole. Jeg har jo aldrig prøvet at være hjemme, når de kom hjem, siger Uffe Schmidt.

I sin fritid løber og cykler han en del. Fruen er også ofte med på cykeltur. Og så går Uffe Schmidt og sønnen Frederik meget op i fodbold. Og favoritklubben er Brøndby.

- Vi følger Brøndby på tv og ser omkring fem kampe årligt live på forskellige stadions rundt om i Danmark. Det hygger vi os med. Jeg har fulgt med Brøndby siden jeg var barn, og den passion er smittet af på Frederik. Somme tider er hele familien med ud og se kampe, fortæller Uffe Schmidt.

Han har selv spillet fodbold, men stoppede for halvandet år siden. På grund af "glasben", som han formulerer det. Sønnen Frederik spiller fodbold i Grindsted GIF.

Blå Bog

Uffe Schmidt er 39 år og oprindelig fra Agerbæk.

Han er udlært salgsassistent hos Tøjeksperten - tidligere Kent - Din Tøjmand - i Grindsted i 1998.

Han var i en periode butikschef i Sønderborg, og har også været ansat hos Idé Møbler i Grindsted og Varde. Fra 2007 til 2011 var han ansat hos T-Interiør i Grindsted.

Han har siddet i byrådet for Venstre i otte år, og har været viceborgmester i de seneste fire år.

Han er gift med Louise Daugaard, der er ansat på Lego. De har været sammen siden 1996, og har børnene Marie Sofie på 15 år og Frederik på 11 år.

Familien har boet i Hejnsvig siden 2001.

Annonce

Rejser meget

- Så rejser vi også rigtig meget. Alt det, vi kan komme til. Og vi sørger for at have mindst nogle uger sammen om året. Vi har en bonus familie i USA, og vi besøger hinanden ind i mellem. Vi er ofte på Mallorca og Tenerife, men vi har også rejst til mange andre steder, fortæller Uffe Schmidt.

Både han og fruen Louise har været meget engageret i lokalsamfundet i Hejnsvig.

- Vi skulle kæmpe for en hal, men vi får nu renoveret skolen, og vi har haft stor glæde af Billund Kommune, selv om det er en hård proces at samle penge ind. Men det har også givet et sammenhold. I dag har vi jo det hele. Vi har skole, børnehave, plejecenter, Brugsen og stadion. Men tingene kommer ikke af sig selv, men det ved man, når man vælger at bosætte sig i en by som Hejnsvig, siger Uffe Schmidt.

Lige om lidt er det jul, og den bliver fejret på helt traditionel vis hos familien Schmidt-Daugaard i Hejnsvig.

- Vi fejrer julen hjemme. I år kommer farmor og farfar og menuen står på and og flæskesteg og risalamande. Jeg griller flæskestegen. Jeg elsker at grille, men til hverdag er det Louise, der står maden, da hun kommer først hjem. Jeg kan godt lave mad, men jeg er ikke super god til det, siger Uffe Schmidt.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

En god julehyggeide med familien: Se forestilling med både nisser og rotter på den gamle museumsgård

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Kino sætter fut i julestemningen:  Se koncert med pigekoret, mens den foregår - og tag familien med på nissehotel

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 8. december

Ugeavisen Grindsted

Ældresagen  holdt julefrokost på Mødestedet

Ugeavisen Grindsted

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Ugeavisen Grindsted

Hvad giver man i julegave til personen, der har alt?

Ugeavisen Grindsted

Under nedlukning var Magion næsten tomt – nu glæder Henrik sig til kampsportscenter og ny efterskole

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 7. december

Ugeavisen Grindsted

Stig har drømt det meste af livet om at komponere "det store i kirkemusikken": Du kan være med, når han gør drømmen til virkelighed

Billund Ugeavis

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Ugeavisen Grindsted

Biografsulten nåede nye højder i 2021: Britt husker 2021 for en helt særlig nattepremiere

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 6. december

Billund Ugeavis

Det vil jeg arbejde for i byrådet

Ugeavisen Grindsted

Se billederne: Prutter, lort og tis - børnene er vilde med Onkel Rejes Julefis

Ugeavisen Grindsted

Annette Lundgaard får plads blandt regionens toppolitikere: Ole Marcussen får plads i to udvalg

Ugeavisen Grindsted

Pølsemand Harlys nytårsønske er overdækkede siddepladser på Torvet

Ugeavisen Grindsted

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 5. december

Billund Ugeavis

Se, hvem der vandt årets handicappriser

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted 2021: Vindertal 4. december

Ugeavisen Grindsted

Når Billund Kommune ikke har 250 kroner: Så sørger Filskov Friskole & Børnehave selv for kagemand

Ugeavisen Grindsted

To mænd i varebil har stjålet 30 europaller fra supermarked: Her er det seneste fra politiets døgnrapport

Ugeavisen Grindsted

Se billederne fra den store reception i Magion: Ib Kristensen blev fejret for et liv på 70 år og en borgmestertid på 20 år

Annonce