Annonce
Ugeavisen Grindsted

I Sofaen: Uffe ser frem til en ny hverdag

Uffe Schmidt er den tredje gæst i sofaen i Midtjysk Ugeavis. Foto: Jan Kronvold

Uffe Schmidt har efter seks år som selvstændig erhvervsdrivende netop lukket butik'n i Vestergade og han er ugens gæst i sofaen.

Grindsted/Hejnsvig: Forretningsmanden og lokalpolitikeren Uffe Schmidt er den tredje gæst i sofaen hos Midtjysk Ugeavis.

Uffe Schmidt er aktuel, da han efter otte år i byrådet ikke genopstillede ved kommunalvalget den 21. november, og mandag den 11. december lukkede han tøjbutikken butik'n i Vestergade, som han havde drevet sammen med først sin bror, Anders, og de seneste par år med sin svigerinde Sanne.

- Vi havde annonceret, at vi ville lukke den 16. december, men hylderne var tomme. Det var fint at lukke. Det har været en god proces, for vi lukkede ikke, fordi det ikke gik. Vi ville bare noget andet. Jeg kunne mærke, at der skulle noget andet til. Og folk har taget godt imod og respekteret vores beslutning. Og som to familier skulle vi passe på ikke at slide på vores relationer, mener Uffe Schmidt.

Han mener til gengæld, at han og svigerindens Sannes venskab er blevet styrket i de to år, hvor de har arbejdet tæt sammen i butik'n.

Den 1. januar 2018 venter der en helt ny hverdag for Uffe Schmidt. Uden politik og uden ansvar for sin egen forretning. Men til gengæld en hverdag, der bliver mindst lige så krævende. Han er nemlig blevet ansat i en ny stilling for Bestsellers tøjmærke, Selected. Stillingen indebærer en del rejsedage og alt foregår på engelsk. Men til gengæld får han fri i weekenderne, hvilket har har prioriteret højt.

I sin nye stilling, hvor han får kontor på Bestsellers hovedkontor i Brande, kan han temmelig sikkert bruge meget af det, som han har lært efter otte år i byrådet -heraf de seneste fire år som viceborgmester.

- Det har været en spændende uddannelse, og det har givet en kæmpe indsigt, og jeg har været med til at træffe mange spændende beslutninger. Også upopulære beslutninger, som man skal kunne bære, siger Uffe Schmidt.

For ham har de otte år været to meget forskellige perioder i byrådet. Det første, hvor hans parti, Venstre, var uden det absolutte flertal, og den seneste fire år, hvor partiet havde flertal i byrådet.

I Sofaen med...

Er et nyt tiltag i Midtjysk Ugeavis.

Vi inviterer aktuelle mennesker til en omgang sofa-snak med ugeavisens redaktør Jan Kronvold. Her tager vi en uhøjtidelig snak om alt det, der optager gæsten.

Velkommen i Sofaen...

Uffe Schmidt tiltræder den 1. januar i en nyoprettet stilling hos Bestseller i Brande. Foto: Jan Kronvold

Stor opbakning i Hejnsvig

- Jeg synes ikke, at misbrugte vores flertal, og vi fik lavet brede aftaler i den første periode, mener Uffe Schmidt.

I alle årene som folkevalgt har Uffe Schmidt haft en stor opbakning i hjembyen Hejnsvig, men også i Grindsted, via hans butik i byen.

Der er et par ting, som han kommer til at savne i det politiske virke. Det er de mange vielser - både på rådhuset og rundt omkring i kommunen - og så de officielle roller, hvor han har repræsenteret kommunen.

- Det kunne jeg rigtig godt lide og det var også spændende at vie så mange par. Jeg har vel foretaget omkring 150 vielser i alt. Det har været sjovt og meget forskelligt. Jeg har endda viet to af mine bedste vennepar, fortæller Uffe Schmidt.

Fremover vil han følge det politiske spil fra sidelinjen, men om det er et endegyldigt farvel til politik eller kun på gensyn, det ved Uffe Schmidt ikke endnu.

- Man skal aldrig sige aldrig - og slet ikke, når det gælder politik. Men lige nu er det et farvel. Så må tiden vise, hvad der sker, siger Uffe Schmidt.

Lige nu nyder han at have fri i weekenderne i december. Det er mange år siden, han har prøvet det. Og så er han gået i gang med lidt gør det selv-projekter i hjemmet.

- Jeg er i gang med at slibe bordplader ned i køkkenet. Det går jeg og hygger mig med, og så glæder jeg mig hver dag til ungerne kommer hjem fra skole. Jeg har jo aldrig prøvet at være hjemme, når de kom hjem, siger Uffe Schmidt.

I sin fritid løber og cykler han en del. Fruen er også ofte med på cykeltur. Og så går Uffe Schmidt og sønnen Frederik meget op i fodbold. Og favoritklubben er Brøndby.

- Vi følger Brøndby på tv og ser omkring fem kampe årligt live på forskellige stadions rundt om i Danmark. Det hygger vi os med. Jeg har fulgt med Brøndby siden jeg var barn, og den passion er smittet af på Frederik. Somme tider er hele familien med ud og se kampe, fortæller Uffe Schmidt.

Han har selv spillet fodbold, men stoppede for halvandet år siden. På grund af "glasben", som han formulerer det. Sønnen Frederik spiller fodbold i Grindsted GIF.

Blå Bog

Uffe Schmidt er 39 år og oprindelig fra Agerbæk.

Han er udlært salgsassistent hos Tøjeksperten - tidligere Kent - Din Tøjmand - i Grindsted i 1998.

Han var i en periode butikschef i Sønderborg, og har også været ansat hos Idé Møbler i Grindsted og Varde. Fra 2007 til 2011 var han ansat hos T-Interiør i Grindsted.

Han har siddet i byrådet for Venstre i otte år, og har været viceborgmester i de seneste fire år.

Han er gift med Louise Daugaard, der er ansat på Lego. De har været sammen siden 1996, og har børnene Marie Sofie på 15 år og Frederik på 11 år.

Familien har boet i Hejnsvig siden 2001.

Annonce

Rejser meget

- Så rejser vi også rigtig meget. Alt det, vi kan komme til. Og vi sørger for at have mindst nogle uger sammen om året. Vi har en bonus familie i USA, og vi besøger hinanden ind i mellem. Vi er ofte på Mallorca og Tenerife, men vi har også rejst til mange andre steder, fortæller Uffe Schmidt.

Både han og fruen Louise har været meget engageret i lokalsamfundet i Hejnsvig.

- Vi skulle kæmpe for en hal, men vi får nu renoveret skolen, og vi har haft stor glæde af Billund Kommune, selv om det er en hård proces at samle penge ind. Men det har også givet et sammenhold. I dag har vi jo det hele. Vi har skole, børnehave, plejecenter, Brugsen og stadion. Men tingene kommer ikke af sig selv, men det ved man, når man vælger at bosætte sig i en by som Hejnsvig, siger Uffe Schmidt.

Lige om lidt er det jul, og den bliver fejret på helt traditionel vis hos familien Schmidt-Daugaard i Hejnsvig.

- Vi fejrer julen hjemme. I år kommer farmor og farfar og menuen står på and og flæskesteg og risalamande. Jeg griller flæskestegen. Jeg elsker at grille, men til hverdag er det Louise, der står maden, da hun kommer først hjem. Jeg kan godt lave mad, men jeg er ikke super god til det, siger Uffe Schmidt.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

GGIF-lotteriet sætter slutspurten ind

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Nyt netværk bliver testet i Sønder Omme

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Efter et kræftforløb lytter behandler mere til sin egen krop: - Vi behandlere giver vores klienter en masse gode råd, men vi glemmer at passe på os selv.

Ugeavisen Grindsted

Fem personer fik klip i kørekortet efter fartkontrol ved Hejnsvig

Ugeavisen Grindsted

Trafiksikkerhedsdag hitter hos Ældre Sagens medlemmer

Ugeavisen Grindsted

Donut-dag i Grindsted: De runde friturebagte kager gik som varmt brød

Ugeavisen Grindsted

Boutique Mary støtter op om en god sag

Ugeavisen Grindsted

Anni sender masser af julegaver til børn i Rumænien: Har du en skotøjsæske og 75 kroner, så kan du skabe stor glæde

Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke byder på gratis koncert

Ugeavisen Grindsted

Grindsted vinder tennisturnering

Ugeavisen Grindsted

Kronvolds Kårner: Folk uden pas diskrimineres

Ugeavisen Grindsted

Rod i Tour de pedal-huset: Ryd op eller bliv politianmeldt

Ugeavisen Grindsted

Kartoffelferien er tilbage på Museumsgården Karensminde

Ugeavisen Grindsted

Bilforhandleren vil i byrådet: Jeppe har været interesseret i politik, siden han var 15 år

Ugeavisen Grindsted

90 år

Ugeavisen Grindsted

Vellykket vin- og spiritusfestival: Nathja og Morten gentager det til næste år

Ugeavisen Grindsted

Den konstruktive samtale er udgangspunktet i vælgermøde

Ugeavisen Grindsted

Cirkus Mascot kommer til Grindsted: Forestillingen opføres indendørs i Magion

Ugeavisen Grindsted

Magion er fuld af aktiviteter i efterårsferien

Ugeavisen Grindsted

Musik i Gryden vender tilbage i 2022 - med ny mand i spidsen

Ugeavisen Grindsted

Ugens film: En håndfuld film i Grindsted Kino

Ugeavisen Grindsted

Antallet af byrådsmedlemmer skal ned

Ugeavisen Grindsted

Nyt motionscenter i Grindsted: Reginas Bootcamp flytter til Odinsvej og bliver til Regina's Crossbox

Annonce