Annonce
Ugeavisen Grindsted

Informationskampagne om forbudte haveboringer i Grindsted

De borgere, som bor i det område, hvor det ikke er tilladt at vande haver med vand fra egen boring, har fået en direkte henvendelse fra Billund Kommune med besked om, at deres boring skal sløjfes. Arkivfoto: Jørgen Outzen
De grundejere, der bor inden for det område i Grindsted, hvor det på grund af forureningen ikke er tilladt at vande haver med vand fra egen boring, skal selv sørge for at få den sløjfet.
Annonce

Grindsted: For beboerne i en stor del af Grindsted er det ikke tilladt at vande haverne med vand fra egen boring.

Det er den primære del af Grindsted nord for åen, hvor der er forbud mod at bruge sit eget havevand, da frygten er, at grundvandet er i kontakt med den meget omtalte forurening, som gemmer sig under Grindsted, og at man ved at pumpe vandet op derfor risikerer at sprede forureningen samt at få den længere op mod jordoverfladen.

De borgere, der bor inden for den grænse, hvor det ikke er tilladt at vande haver med egen boring, har i sidste uge fået et brev fra Billund Kommune via e-boksen. Her gør kommunen det klart, at boringerne ikke må bruges, og at de skal sløjfes.

Det er den enkelte grundejers ansvar at bruge de 3000-5000 kroner, som det koster at få sløjfet en boring af en autoriseret brøndborer.

Billund Kommune skriver i brevet til borgerne, at man ikke skal forvente, at kommunen kontakter den enkelte borger med håndhævelse eller straf, fordi der er registreret en boring på grunden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce