Annonce
Ugeavisen Grindsted

Intet åvand til Grindsted Engsø i vinterhalvåret

Arbejdet med at sikre klarere vand i Engsøen ved fjernelse at såkaldte "skidtfisk" fortsætter. Arkivfoto: Chresten Bergh
For at reducere tilgangen af fosfor til Engsøen vil der blive lukket for vandadgang fra Grindsted Å til Engsøen i vinterhalvåret.
Annonce

Grindsted: Der skal lukkes for tilførslen af vand fra Grindsted Å til Engsøen i vinterhalvåret for på den måde at forhindre, at en masse fosfor kommer ud i søen. Det er, hvad eksperter på området mener – og hvad politikerne, som har den formelle kompetence på området, har valgt at nikke ja til.

Det skulle gerne få en positiv effekt på vandet i Engsøen, at der om vinteren kommer mindre vand fra åen til søen og dermed mindre fosfor.

Tilbage i 2002 fandt Ribe Amt og Cowi A/S frem til, at der på bunden af Engsøen var ophobet en stor mængde fosfor. Det blev derfor besluttet, at der i en periode skulle skrues op for vandtilførslen for at skylle fosforen ud. En øvelse, der har vist sig at være succesfuld. Nu kommer altså næste skridt i kampen mod for meget fosfor i søen.

Annonce

Arbejdet fortsætter

Gennem de seneste år har Danmarks Center for Vildlaks arbejdet på at gøre vandet i Engsøen mere klart. Det er sket ved at fange såkaldte ”skidtfisk” – altså fisk, der kort sagt ikke gør noget positivt for vandmiljøet. En undersøgelse af fiskene i Engsøen fra efteråret 2019 har vist, at indsatsen har virket positivt, og kommunen har derfor besluttet, at arbejdet med at fjerne de negativt virkende fisk skal fortsætte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biografen

Ugeavisen Grindsted

Tak er kun et fattigt ord

Annonce