Annonce
Ugeavisen Grindsted

Jørgen Lisborg fylder 85 år

Kunstneren Jørgen Lisborg fylder 85 år. Arkivfoto: Martin Ravn
Den tidligere landbrugslærer på Grindsted Landbrugsskole, Jørgen Lisborg, fylder søndag den 19. juli 85 år. Siden 1997 har han været fuldtidskunstner.
Annonce

Grindsted: Siden 1997 har den tidligere landbrugslærer på Grindsted Landbrugsskole, Jørgen Lisborg, været kunstner på fuld tid.

På søndag den 19. juli fylder han 85 år.

Jørgen Lisborg er født i Kalundborg i 1935. Han var en efternøler og han var kun 12-13 år, da han mistede sin mor. Så Jørgen boede ved sin far, gik i skole i Sorø og i fritiden var det skovene, han sammen med legekammeraterne boltrede sig i.

Han gik på landbrugsskolen i Vejlby, hvor han var i ni måneder, hvorefter han gik i gang på Landbohøjskolen i 1959 og i 1961 forlod han skolen som færdiguddannet agronom.

Han og fruen Bodil kom til Grindsted i 1961-62, hvor Jørgen blev ansat hos en konsulent i forbindelse med en undersøgelse af ferskenlusenes overvintring i roekuler.

Han arbejdede med ferskenlusene i et par år og i den tid boede han på landbrugsskolen, hvor han blev ansat som landbrugslærer i 1963 og virkede frem til 1997, hvor han som 62-årig gik på efterløn.

Bodil og Jørgen Lisborg boede fra 1966 til 2000 i Agerbæk, hvor de havde korn på de 50 tønder land. Gården blev solgt og parret flyttede til Engvej i Grindsted.

Gennem alle årene - fra skovene i Sorø - tegnede og malede Jørgen Lisborg ved siden af lærergerningen og driften af landbruget.

- Jeg var begyndt at udstille lidt inden jeg stoppede som lærer. I begyndelsen deltog jeg i rigtig mange kunstmesser, og der så folk, hvad jeg gik og lavede. Heldigvis kunne de lide det, så der kom der for alvor gang i det hele. Jeg synes, det er gået rigtig godt, sagde Jørgen Lisborg til avisen da han fyldte 80 år.

Jørgen Lisborg har gennem årene vundet flere internationale priser og han har været en flittig udstiller af både malerier og skulpturer, ligesom han har står for udsmykningen flere steder - blandt andet i missionshuset Kronen i Grindsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Ugeavisen Grindsted

Ugens film

Annonce