Annonce
Ugeavisen Grindsted

Jens i Dyrenes verden: - Jeg har aldrig haft andet end dyr i hovedet

36-årige Jens Jørgensen er ved at bygge Dyrenes verden op i Filskov. Han har altid drømt om at arbejde med dyr. Nu har han en dyrehandel med masser af dyr, man kan kigge på. Foto: Annette Bruun Jarl
Jens Jørgensen er ved at bygge Dyrenes verden i Filskov op. Her kan man både købe dyr og udstyr og kigger på alt fra aber til araer og alpacaer.
Annonce

Filskov: Jens Jørgensen har altid været vild med dyr og vidst, at han en dag skulle arbejde med dyr fra morgen til aften og nogle gange nætterne med.

- Jeg har aldrig haft andet end dyr i hovedet. Jeg har altid ville været dyrepasser. Hvis jeg ikke kunne blive det, ville jeg være tømrer, så jeg kunne bygge mine egne bure, siger Jens, der lige nu har hænderne fulde af dyr og tanker fulde af projekter og udvidelsesmuligheder.

Han har overtaget KS Fugle og Frø i Filskov og er i gang med at omdanne salget af fugle til en stor, blandet dyrehandel, hvor man også kan komme på besøg og se på eksotiske dyr. I bure, voliere og på græs kan man blandt andet møde små aber, kakaduer, næsebjørnen Louis eller verdens mindste ræv, en Fennec. Store bassiner til guldfisk er her også samt moskusænder og perlehøns, der tripper rundt.

Jens og dyrene

Jens Jørgensen, 36 år, har overtaget KS Fugle og Frø efter Kurt Strunk, der er gået på pension.

.

Han er i fuld gang med at bygge Klausholmvej 8, Filskov, om til Dyrenes verden, samme navn som hans dyrehandel i Tarm.

Jens er uddannet dyrepasser i blandt andet Aalborg Zoo. Han bor på Klausholmvej 8 udenfor Filskov sammen sin kæreste Line, der arbejder i Tika Rideudstyr.

Har to hunde, den 11-årige bomuldshund Ziggy, og "Vestjyllands største rundkørsel" Bailey på seks år.

Dyrenes verden i Filskov er åben lørdag klokken 15-18. Her kan man finde det meste til sit kæledyr samt kigge på nogle af alle de dyr, Jens har.

Entré er 25 kroner, men det er gratis at kigge, hvis man handler i butikken.

Se mere på hjemmesiden www.dyrenes-verden.dk

Jens Jørgensen har også en Facebookside under navnet Ks-fugle og frø

Annonce

Heste - og de mere eksotiske

Hjemme på det nedlagte landbrug på Kærbækvej, hvor Jens Jørgensen voksede op, var der også masser af dyr. Hans far var glad for heste, hans mor kom selv fra en gård og var også glad for dyr, og Jens sørgede så for resten. Faktisk er der næsten ingen ende på alle de dyr, han voksede op med: Hulepindsvin, pungbjørne og stinkdyr for blot at nævne nogle.

Som stor dreng var han omkring Kurt Strunk for at købe nogle fugle, han ville sælge på Vorbasse Marked. De to faldt i snak, Jens hjalp lidt til, og inden han fik set sig om, var han rykket ind i en tom lejlighed på Klausholmvej.

- Jeg havde jo haft alverdens dyr derhjemme, så jeg kendte de fleste og vidste allerede meget. Allerede dengang sagde jeg til Kurt, at jeg gerne ville købe hans sted den dag, han ikke selv gad mere, husker Jens.

Så da han kom ud af skolen, var retningen klar. Advarsler var der ellers nok af, for søgningen til uddannelsen som dyrepasser var enorm, og elevpladserne få. Jens fik dog stykket sin uddannelse sammen og fik som nyuddannet lov til at have akvariefisk hos Kurt Strunk.

Annonce

Dyrenes verden i Tarm og Filskov

Det gik godt, kunderne begyndte at komme. Men en dag kom Kurt over og ville høre, om Jens ville med en tur til Tarm. Der var en butik til salg.

- Den morgen vidste jeg ikke, at dyrehandlen i Tarm var til salg, og inden jeg gik i seng om aftenen, havde jeg købt den sammen med Kurt, fortæller Jens om det, der i dag er Dyrenes verden i Tarm.

For et par år siden var Kurt Strunk så klar til at gå på pension. Jens købte KS Fugle og Frø og bor i dag på den gamle skole sammen med sin kæreste Line, der arbejder med hesteudstyr. De bygger stille og roligt Klausholmvej 8 op, og får flere og flere dyr.

- Jeg har altid drømt om at være selvstændig og at kunne styre min egen tid. Det er fedt, og jeg tror, at det tætteste, jeg kommer på at have min egen zoo, er det her, siger Jens Jørgensen, som gerne er på arbejde fra ved 9-tiden og slutter klokken 18 eller 22 eller senere.

Et tv ejer han ikke, men slapper dog af med en Netflix-film - engang imellem

Det 2000 kvadratmeter store voliere er under stadig udvikling. Her kan man blandt mange andre fugle møde en blåpandet amazonepapagøje, som siger "Gå væk". Foto: Annette Bruun Jarl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Grindsted Kirke tilbyder familiekor: - Her skal der synges, klappes og danses i Grindsted kirkes imponerende kirkerum

Annonce