Annonce
Ugeavisen Grindsted

Jette har haft reoler hos Floh siden start: - Jeg har stadig meget at sælge

Jette Faldborg har to reoler i Floh, men de ligger ikke side om side.- Det er psykologisk. Denne her har jeg haft hele tiden, men reol nr. 2 har været flere forskellige steder i butikken. Det er kommet lidt an på, hvordan det er gået de forskellige steder, fortæller hun. Foto: Lise Nørgaard
75-årige Jette Faldborg nænner ikke at smide gamle ting og sager ud. Hun har flere gange holdt private loppemarkeder både på Sjælland, hvor hun kommer fra, og en enkelt gang i Grindsted, hvor hun er flyttet til. Hun har faste reoler i Floh og har haft det siden start.

Stenderup-Krogager/ Grindsted: I Flohmarkt på Nørretorv i Grindsted er der fyldte hylder med legetøj, tasker, vaser, lys, tøj, malerier - alt mellem himmel og jord. Men hvem er menneskene bag reolerne og alle tingene, hvoraf noget koster, mens andet kan fås for en slik?

JydskeVestkysten har fået kontakt til én af dem.

75-årige Jette Faldborg har været med fra start i loppesupermarkedet, der fungerer på den måde, at man lejer én eller flere reoler, hvorfra man sælger sine lopper.

Annonce

En genial opfindelse for Jette Faldborg, der kan sælge ud af sine mange ting og sager uden selv at skulle være der.

- Jeg har solgt alt muligt fra mine reoler - alt fra porcelæn, lamper, køkkengrej, knive og gafler - og jeg sælger også frimærker, fortæller Jette Faldborg.

Jettes reol nr. to ligger ikke langt fra den anden lige nu - her sælger hun blandt andet tallerkner og en hvalpesele. Hun sørger altid for, at der ikke er for mange ting ad gangen på reolen, så det er til at se varen. Foto: Lise Nørgaard

Det eneste, hun ikke sælger, er tøj. Hun synes, at det hører sig mere til i en genbrugsforretning.

Selvom Jette Faldborg har haft sine reoler siden Flohs begyndelse i Grindsted, så har hun ingen planer om at stoppe. Der er stadig rigtig mange ting at sælge.

- Jeg fortsætter lige så længe, der er varer, og det har jeg i rigtig lang tid fremover, smiler Jette Faldborg, der har arvet flere gange i sit liv.

Kan dække op til 70 mennesker

- Jeg har holdt flere private loppemarkeder for at få solgt ud, og vi har også haft ét her, men det er anderledes at holde loppemarked her end på Sjælland. På Sjælland køber folk gerne noget for en tyver, men her er det enten rigtig meget eller slet ingenting, folk køber, konstaterer Jette Faldborg, der ikke nænner at kassere ting og sager - heller ikke selvom hendes søn synes, at det ville være fint at køre en container frem.

- Det er min hobby. Jeg hygger mig med det, og selvom jeg sælger ud, så kan jeg sagtens tage på loppemarked og finde rigtigt gode ting - noget af det har jeg måske i forvejen, siger Jette Faldborg, der erkender, at der også er noget, der ikke er til salg.

Jette er kræmmer og har været det i rigtig mange år. Her er hun i sit es. Foto: Lise Nørgaard

- Min søn siger, at jeg nemt kan dække op til cirka 50 mennesker, og så har jeg 275 krystalglas. De er alle i samme mønster, hvoraf nogle er antikke, smiler Jette Faldborg, der for 11 år siden rykkede til Grindsted.

Annonce

Frimærker forsvinder

Hun oplever, at hun kan sælge næsten alt i Flohmarkt.

- Jeg skal bare være tålmodig. Jeg havde et par gamle petroleumslamper. Den første af dem røg hurtigt, men den anden var sej. Den hang der faktisk et helt år. Jeg talte med et traktørsted, Malerklemmen, på Sjælland, som netop havde den salgs lamper. De ville ikke købe den, men vi kunne spise for den. Det sagde vi ja tak til, men da jeg så kom ned i Floh, var den væk, siger Jette Faldborg, der tager en tur omkring supermarkedet cirka en gang hver 14. dag, hvis det passer ind i campingaktiviteterne.

Jeg har virkeligt meget porcelæn, og noget har jeg fået opmagasineret. Jeg har solgt virkelig meget - for eksempel 150 malkekander.

Jette Faldborg

- Jeg har også haft en lås til at ligge til en campingvogn. Den er til at spænde imellem bil og campingvogn. Hver gang jeg kommer derned, er den skilt ad - nok fordi folk ikke ved, hvad den skal bruges til. Så samler jeg den igen, men den ryger nok også hjem igen, siger Jette Faldborg, der også har planer om at sælge på Gul og Gratis.

- Jeg har en del store ting til at stå, som jeg gerne vil af med, for eksempel madrasser, EDB-borde og natborde.

Hun vil ikke tro, at hun tjener på reolerne i Floh.

- Det går mere eller mindre lige op, men jeg vil ikke aflevere mine ting til genbrug. Jeg vil gerne, at folk giver lidt for det i stedet for at give det hele væk, siger Jette Faldborg, der samlede på frimærker i gamle dage.

- Jeg havde en forventning om, at når jeg blev gammel, så skulle jeg sidde og ordne dem, men nu gider jeg ikke have dem mere, så nu sidder jeg og klipper dem med en saks og sorterer dem. En bunke med Kong Christian, Dronning Margrethe og forskellige andre emner. Man får 100 gram for 25 kroner, og de forsvinder hver gang.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Bridge begynder igen på fredag

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

33-årig kørte bil uden at have kørekort

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Jakkeindsamling: Kom ind til Sport 24 med din gamle jakke og støt Røde Kors

Ugeavisen Grindsted

Bedre vilkår for de sociale væresteder

Ugeavisen Grindsted

Test når det giver mening

Ugeavisen Grindsted

Vestermarkskirkens julemarked er tilbage

Ugeavisen Grindsted

Grindsted Rotary Klub støtter nødstødte familier

Ugeavisen Grindsted

Set fra Min Verden: Nødvendig udskiftning på kirkeministerbænken

Ugeavisen Grindsted

Kom og prøv at køre grønt

Ugeavisen Grindsted

Afgående byrådsmedlem er ny formand for integrationsforening

Ugeavisen Grindsted

Badawi åbner ny bod på street food: De milde øjne bag disken har set de mest forfærdelige ting

Ugeavisen Grindsted

Se her, hvem der er med i kampen om Rødder og Vinger-prisen

Billund Ugeavis

Nu kan du også købe begravelsen online: Nogle vil hellere sidde hjemme i fred og ro

Ugeavisen Grindsted

Bettina har elsket historie, siden hun var barn: Nu har hun fået et drømmejob på museet

Ugeavisen Grindsted

Grindsted Skakklub er truet på eksistensen

Ugeavisen Grindsted

Det første halve år som selvstændig er gået godt: - Jeg har på intet tidspunkt fortrudt mit valg om at åbne min egen blomsterbutik

Ugeavisen Grindsted

Ældre Sagen går travlt efterår i møde

Ugeavisen Grindsted

Lars Lilholt spiller julekoncert i Magion

Ugeavisen Grindsted

Foredrag stiller skarpt på danske kvindeskæbner

Ugeavisen Grindsted

Grindsted-forretninger søger mod mere plads: Optikerne havde travlt på den første åbningsdag

Ugeavisen Grindsted

Skal du med? Michael Falch & Dét Band optræder i Magion

Ugeavisen Grindsted

3F støtter op om Krogager Boldklub

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted: Salget af julekalendere begynder den 2. oktober

Annonce